Simonton patiëntenweek gaat door ondanks overlijden grondlegger


Week voor en over unieke vorm van emotionele ondersteuning en psychotherapeutische training voor mensen met kanker

DORDRECHT, 20090813 -- Van 24 - 29 augustus 2009 wordt in Elspeet de eerste Nederlandse `Simonton' patiëntenweek georganiseerd. Simontontherapie is een unieke vorm van emotionele ondersteuning en psychotherapeutische training voor mensen met kanker. Dr. Simonton zou zelf de inleidingen verzorgen, maar is op 18 juni totaal onverwacht overleden. Dankzij zijn jarenlange training aan zijn staf, kan de week doorgang vinden.

Simontontherapie heeft zich bewezen in alle fasen van het ziekteproces. In de beginfase kan het vooral gaan om de plotselinge confrontatie met de eindigheid van het leven en alle angst die daarbij kan horen. In de fase van medische behandeling kan een Simontontherapeut helpen deze beter te doorstaan en het positieve effect van de medische behandeling te versterken. Pijnlijke gevoelens, angst voor terugkeer van de ziekte, hoe de draad weer op te pakken en andere innerlijke vragen kunnen juist weer centraal staan in de herstelfase. En ook later, als een mogelijke terugval of een levenseinde zich aandient, kan passende begeleiding van grote betekenis zijn.
Eigenlijk zou elke patiënt met kanker het recht moeten hebben op de kwalitatief hoogstaande psycho-oncologische Simontontherapie.

Uit wetenschappelijk onderzoek is bewezen dat de kans op overleven met bijna 50% toeneemt bij psycho oncologische ondersteuning (zie o.a. Küchler, Onkologie Heute, 2005).
Daarbij is ook gebleken dat de kwaliteit van leven enorm stijgt bij patiënten die de Simontontherapie hebben gevolgd.

Voor meer informatie: Thera Balvers, Simonton Counselor & Supervisor (06-18156477 of info@simontoncancercenter.nl Zie ook: www.simontoncancercenter.nl





Ingezonden persbericht