Vitae start Talent Lab


Vitae en Nyenrode ontwikkelen een uniek project voor het meten van talent

AMSTERDAM, 20090824 -- Vitae, het netwerk van de Nieuwe Professional, gaat in samenwerking met het Powerhouse Competing for Talent van de Nyenrode Business Universiteit de talentontwikkeling bij Vitae onderzoeken. Hiervoor wordt het Vitae Talent Lab opgericht. De kick off van het project is op 25 augustus.

Doel Talent Lab
In het Talent Lab worden professionals van Vitae in hun werk- en leerproces gevolgd waarbij er wordt geëxperimenteerd met interventies op het proces van hun talentontwikkeling. Het doel van het Vitae Talent Lab is het optimaliseren van Vitae'ers op hun werkplek door hen te sturen op de twee pijlers van werkgerelateerd leren. Enerzijds is dat het talentprofiel van het individu, anderzijds de ontwikkelkracht van de organisatieomgeving.

Uniek project
Dit project is door het Powerhouse Competing for Talent ontwikkeld op basis van een combinatie van concepten en formats van bestaande talentontwikkelprogramma's. Prof. dr. Lidewey van der Sluis, Directeur van dit Powerhouse: "Deze innovatieve werkwijze passen we nu voor het eerst in Nederland bij Vitae toe en is daarmee nieuw in zijn soort als Management Development programma. Daarnaast is het programma bijzonder effectief als ontwikkelingsinstrument door de continue monitoring, reflectie, evaluatie en interventies die gedurende het project plaatsvinden".

Opzet onderzoek
Voor het Talent Lab onderzoek is een groep professionals binnen Vitae geselecteerd. Voorafgaand aan het project zijn zij en hun omgeving ondervraagd over hun huidige ontwikkelingsmogelijkheden, leerwensen en kwaliteiten. Vervolgens zullen er op basis van wetenschappelijke kennis over talentontwikkeling op de werkplek interventies worden gepleegd op de leermogelijkheden in hun werkomgeving. Hiermee kan worden achterhaald hoe Vitae'ers reageren op interventies op hun leerproces en hun talentontwikkeling. Dit inzicht wordt vervolgens getoetst aan de theoretische basis van de ingrepen. Uiteindelijk levert het project hiermee inzichten op over best practices met betrekking tot talentontwikkeling in professionele organisaties als Vitae. Maar ook hoe individuele eigenschappen van professionals en kenmerken van talentgedreven organisaties het best met elkaar in overeenstemming kunnen worden gebracht. Het traject bestaat naast de kick off onder andere uit een assessment, Labcoachingsdagen, talent review momenten en een congres. Het project duurt 4 maanden.

Projectgroep
De geselecteerde professionals worden gevolgd en begeleid vanuit Vitae en door onderzoekers van het Powerhouse Competing for Talent van Nyenrode. Het Vitae Talent Lab zal als onderdeel van Vitae blijven bestaan zodat Vitae voorloper kan blijven op het gebied van talentontwikkeling van professionals.

Website
Er is een projectsite ontwikkeld speciaal voor het Vitae Talent Lab. Deze site wordt gedurende het project gevuld met onder andere informatie de talenten, evaluaties, assessments, informatie over en ervaringen van de deelnemers.
www.vitae.nl/talentlab

Vitae en Talent
Vitae is een verbintenis aangegaan met het Powerhouse Competing for Talent onder leiding van Prof. dr. Lidewey van der Sluis, als koploper op het gebied van theorie en best practices in talentmanagement én als kennispartner van de leerstoel Talentontwikkeling. Met deze verbintenis wil Vitae een substantiële bijdrage leveren aan kennisgeneratie, -ontwikkeling en overdracht op het gebied van talentmanagement.

Talentmanagement wordt steeds meer een zaak van het vinden en stimuleren van passies en het vertalen ervan naar werksituaties. Talent is en blijft schaars. Want de demografische ontwikkelingen blijven ons inhalen. De beroepsbevolking vergrijst, de aanwas van nieuw talent is beduidend minder. Organisaties zullen meer dan ooit zich niet alleen moeten concentreren op het werven van talent, maar vooral ook op het boeien en dus binden van talent. Talenten kiezen voor passies en daarmee niet alleen voor competenties". Vitae werkt binnen haar organisatie actief aan talentmanagement ofwel passiemanagement. Want waar mensen energie van krijgen en succesvol in zijn, daar ligt meestal hun passie. Het is hun drijfveer om zich te ontwikkelen. Beter te worden in hun vak. En verschil te kunnen maken. En persoonlijke talenten passen bijna nooit in een functieomschrijving. Daarom is Vitae van mening dat talenten centraal moeten staan en niet de functieomschrijvingen.

Over Vitae
Vitae is een landelijk personeelbemiddelingsbureau voor de werving en selectie van vast personeel en de bemiddeling van tijdelijke professionals. Jaarlijks bemiddelt Vitae ongeveer 4.000 kandidaten voor een vast dienstverband in 12 verschillende specialismen. Vitae telt ongeveer 1750 medewerkers, waarvan 1000 Vitae Interim Professionals voornamelijk werkzaam zijn in Techniek en Finance. Vitae is hiermee de enige partij in Nederland die de sectoren werving & selectie en interim professionals naast elkaar heeft groot gekregen. Vitae is opgericht in 1986 en heeft tien vestigingen in Nederland: Amsterdam, Breda, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Eindhoven, Arnhem, Maastricht, Enschede en Zwolle.
www.vitae.nl en www.snippr.nl





Ingezonden persbericht