Talloze oranje mussenflats in Haarlem


Actie voor betere woonruimte

HAARLEM, 20090824 -- Afgelopen weekend (22 en 23 augustus) is de binnenstad van Haarlem verrast door een groot aantal mussenflats welke her en der zijn opgehangen. Hangend aan bomen en gevels in verschillende parken en straten in het centrum zijn ze een opvallende verschijning door hun fel oranje kleur. Het blijkt een stunt te zijn van verhuurmakelaar RandstadWonen ter gelegenheid van de opening van hun pand aan de Kruisweg.

De mussenflats zien er opvallend uit, door hun oranje kleur én de drie aparte ingangen die de hoge vogelhuisjes hebben. Ze zijn afgelopen weekend opgehangen aan gevels en hoog in bomen, van het Kenaupark tot in de Grote Houtstraat. Vooral bedoeld als een sympathieke actie om de bedreigde mus weer een plekje te geven in de stad geeft RandstadWonen hiermee ook direct aan wat zij doet.

Passende woonruimte
"Met veel kennis en ervaring bemiddelen wij bij de verhuur van allerlei woonruimte. Van eenvoudige studio tot een compleet ingerichte villa en alles daar tussenin', zo vertelt vestigingsmanager Desirée Tennekes van RandstadWonen. "Voor onze klanten die op zoek zijn naar een plek in Haarlem of omgeving proberen wij altijd de juiste woonruimte te vinden, die aansluit bij alle wensen en behoeften. Zeer binnenkort openen we een nieuwe, frisse winkel op de Kruisweg tegenover het station. Om aan te geven dat we thuis zijn in Haarlem en begaan met de populatie mussen hebben we deze actie bedacht. Ook voor de mussen hebben we nu passende woonruimte gevonden...!"

De afgelopen 20 jaar is het aantal mussen in het straatbeeld sterk afgenomen. Sinds eind 2004 staat de mus zelfs op de Rode Lijst van bedreigde diersoorten in Nederland - wie herinnert zich niet het voorval met de mus tijdens Domino Day 2005 in Leeuwarden. Dat de mus minder voorkomt is vooral te wijten aan de `vernetting' van onze omgeving. "Mussen hebben minder plek om een nest te maken, onder meer door de betere isolering van daken bij woningen. Ze vinden het heerlijk om bij elkaar te wonen, vandaar de flats met 3 aparte mussenwoninkjes".

Welkom thuis
Haarlem Wonen gaat door onder de vlag van RandstadWonen, dat al heel wat jaren actief is in de bemiddeling van huurwoningen in Haarlem. Desirée: "Voor huiseigenaren zoeken wij een geschikte, gedegen kandidaat om de woonruimte aan te verhuren. Voor woningzoekenden hebben wij een reeks aan goede opties in diverse prijsklasses. Dit zijn studio's, appartementen, gezinswoningen, maar ook luxe villa's. RandstadWonen verzorgt het gehele traject en biedt aanvullende service. Vanuit onze ambities hebben we nu een eerste winkel geopend in het centrum van een stad, om daar te opereren waar het allemaal gebeurt."

Hoe het de oranje mussenflats én hun bewoners vergaat is te volgen op een speciale Hyves-pagina: randstadwonen.hyves.nl. Wie als eerste een bewoonde mussenflat fotografeert staat een leuke prijs te wachten. Meer informatie en het aanbod van RandstadWonen is te vinden op www.randstadwonen.nl





Ingezonden persbericht