Kabelradio.nl stopt vanwege Buma-tarieven


NOORDWIJKERHOUT, 20090824 -- Kabelradio.nl, een portal met 1200 radiozenders, stopt voorlopig met zijn dienst omdat Buma/Stemra sindskort tarieven heft op links naar radiostations.

Kabelradio.nl vreest dat zij ongeveer 6000 euro per jaar moet betalen en dat betekent het einde van de website. Volgens de makers: "Onze site was een ode aan het fenomeen radio dat dankzij internet weer spannend werd. Maar dit tarief is het doodvonnis voor onze portal die zonder winstbejag was opgezet".

De makers vinden dat Buma/Stemra met de heffing op links naar radiostations een brug te ver gaat. "Het lijkt ons principieel onjuist dat Buma/Stemra geld eist van zowel het radiostation als de vele portals die naar het radiostation verwijzen. Dat is dubbel incasseren. Wat niet iedereen nog beseft is dat het internetlandschap vanwege de regeling ernstig zal verschralen omdat ook het particuliere gebruik van YouTube-filmpjes belast zal worden, zodat ook dit fenomeen binnenkort tot het verleden zal behoren."

De radioportals organiseren zich momenteel en zoeken steun en juridisch advies om het tij te keren. Zij vinden dat het algemeen belang geschaad wordt en hopen daarom op steun vanuit de politiek.

Kabelradio.nl





Ingezonden persbericht