Drie boeken: drie Barneveldse burgemeesters


Barneveldse haan kraait driemaal victorie

BARNEVELD, 20090824 -- Afgelopen weekend werd het derde deel in de boekenreeks `De Verzamelde Werken van 't Ouwe 5e' uitgereikt aan drie Barneveldse burgemeesters.

Het drietal, Ton Hardonk (burgemeester van Barneveld 1992 - 1999), Wim Burgering (Barnevelds eerste burger van 1999 - 2005) en Jos Houben (burgemeester van 2005 tot heden). Het eerste exemplaar van het eerste deel - dat in 1999 verscheen - werd In handen gesteld van Ton Hardonk, het eerste exemplaar van deel 2 werd in 2004 overhandigd aan Wim Burgering en nu dus het eerste exemplaar van deel III aan huidig burgemeester Jos Houben. Alledrie de burgemeester zijn woonachtig in de gemeente Barneveld, maar waren nooit eerder gedrieën in één beeld te vangen. Deze derde uitgave werd gelanceerd wegens het 30-jarig jubileum van 't Ouwe 5e, een heel speciaal team binnen voetbalvereniging SDV Barneveld.


Naast de drie burgemeesters kregen ook mevrouw Dinie Meinen en wethouder Gerard van den Hengel een met hun eigen naam gepersonaliseerd exemplaar uitgereikt. Eerstgenoemde omdat zij als secretaresse werkt(e) voor alledrie de burgemeesters en een cruciale rol vervulde bij de afspraken voor de officiële overhandigingen en het doorspelen van alle benodigde informatie voortvarend en enthousiast voor haar rekening nam. Gerard van den Hengel kreeg als wethouder van ondermeer Sport een gepersonaliserd exemplaar voor zijn grote betrokkenheid bij de G-Sport in de gemeente Barneveld.

Tijdens de geanimeerde bijeenkomst werden ook de foto's getoond van de gloednieuwe 9-persoons VW Transporter, die op zaterdag 29 augustus zal worden overgedragen aan de G-Sport (voetbal, hockey, korfbal en zwemmen) in de gemeente Barneveld, om collectief naar toernooien en activiteiten te kunnen reizen. Deze bus is het resultaat van diverse activiteiten rondom het 30-jarig jubileum met o.a. een op zaterdag 13 juni gehouden G-Voetbaltoernooi, afgesloten met een drukbezochte wedstrijd tussen 't Ouwe 5e en Lucky Ajax. Foto's van deze dag en van de personenbus zijn te bezichtigen op www.touwe5e.nl

Foto:
https://rcpt.yousendit.com/729845469/dec8fe7728fa72426caacecbf558f71a

Drie burgemeesters op rij met deel 3 van `De Verzamelde Werken van 't Ouwe 5e, v.l.n.r. Ton Hardonk, Jos Houben en Wim Burgering.