Hostingaanbieder LeaseWeb zoekt expansie in markt voor website hosting


HAARLEM, 20090824 -- LeaseWeb, de grootste hostingprovider in Nederland met een belangrijke afzetmarkt in het buitenland, wil haar marktaandeel voor website hosting in Turkije uitbreiden. Hiertoe is Emrah Aydin (29) als nieuwe Business Development Manager aangetrokken. LeaseWeb heeft goede ervaringen met het inzetten van Business Development Managers in verschillende landen, voor het onderhouden van bestaande klantcontacten en het genereren van new business.

Het internationale Business Development Team van LeaseWeb krijgt met Emrah Aydin (29) een belangrijke versterking om de Turkse markt intensief te kunnen bewerken. Hiervoor werkte Aydin als Regional Sales Manager bij Emerson Network Power in Polen.

"Emrah heeft voorafgaand aan zijn aanstelling bij LeaseWeb goede ervaring opgedaan," zegt Ruud Mous, Sales Director van LeaseWeb. "Daarnaast heeft hij de Turkse nationaliteit, wat een belangrijke toegevoegde waarde biedt als je in de Turkse markt zaken wilt doen. Hij spreekt de taal, hij kent de cultuur en hij kent de gebruiken. Ik verwacht dat dit een positief effect zal hebben op onze verkoopresultaten in Turkije."

Website Hosting Turkije
Waarom de Turkse hostingmarkt interessant is voor LeaseWeb? Mous: "Turkije is op internetgebied veel minder ver dan Nederland, terwijl de behoefte in die markt aan goede internetvoorzieningen zeer sterk aanwezig is. Bedrijven in Turkije zijn tegenwoordig allemaal verplicht om een domeinnaam en e-mailadres te hebben, zodat zij altijd via internet bereikbaar zijn. En via billboards langs de kant van de weg wordt men bijvoorbeeld gestimuleerd om het internet op te gaan met teksten zoals `Internet is de vitamine voor uw kinderen'."

De Amsterdamse regio, wat de basis vormt voor LeaseWeb's wereldwijde hostingnetwerk via telecomcarriers en internetexchanges, is voor de Turkse markt aantrekkelijk vanwege de goede verbindingen die hier samenkomen. "Amsterdam, Londen en Frankfurt zijn de belangrijkste internetknooppunten ter wereld," zegt Mous. "De aantrekkingskracht van Amsterdam maakt ook LeaseWeb interessant voor bedrijven in de Turkse regio. Daarnaast heeft het netwerk van LeaseWeb een bandbreedte van meer dan 750 Gigabit per seconde, wat belangrijk is voor bijvoorbeeld streaming en een snelle schaalbaarheid in webomgevingen. Er zijn maar weinig bedrijven in Europa die zoveel bandbreedte in hun netwerk beschikbaar hebben."

Haber7, Super Muzik, Istanbulun Sesi...
Om de Turkse markt te bewerken ging LeaseWeb eind 2008 al een keer mee op een economische missie naar Turkije, samen met staatssecretaris Frank Heemskerk van Economische Zaken. Ook heeft LeaseWeb binnendienstmedewerkers die de Turkse taal spreken en klanten telefonisch te woord kunnen staan. LeaseWeb heeft inmiddels verschillende klanten in Turkije aan zich weten te binden, waaronder klanten zoals Kanal7-haber7, Akilli.tv, Turkticaret.net, Super Muzik, Tescilet.net-Kurtlarvadisi.com, timsah.com, uzmantv.com, en Internethaber.com.

LeaseWeb heeft goede ervaringen met het inzetten van Business Development Managers in verschillende landen, die face-to-face contacten onderhouden met (potentiële) klanten in die markten. Mous: "Persoonlijke contacten zijn heel belangrijk om een deal te kunnen maken. Zeker in Turkije worden deals minder gauw gesloten op basis van specificaties, meer op basis van vertrouwen. Dat bereik je niet via telefonische verkoop."

---------------------------------
Over LeaseWeb
LeaseWeb (www.leaseweb.nl) is een internationale leverancier van hosting oplossingen die zich voornamelijk richt op de zakelijke markt. Het bedrijf staat in de wereldwijde top-20 van hostingproviders en levert diensten zoals server virtualisatie, dedicated servers, colocatie, streaming, webhosting en domeinnaam registratie. LeaseWeb is eigenaar van een eersteklas netwerk, dat een bandbreedte biedt van meer dan 750 Gbps en zich via de belangrijkste telecomcarriers uitspant over 4 datacenters in de regio Amsterdam. Daarnaast is LeaseWeb via internetexchanges aanwezig in Amsterdam, Londen, Frankfurt, New York, Brussel, Kopenhagen, Parijs, Budapest, Boekarest, Warschau, Praag, Bratislava, Milaan, Wenen, Stockholm, Oslo, Zürich en Madrid. Hiermee stelt LeaseWeb bedrijven wereldwijd in staat om op een eenvoudige en betaalbare manier online aanwezigheid te creëren en te continueren. Sinds de oprichting in 1997 heeft hostingprovider Leaseweb inmiddels meer dan 22.000 servers in haar netwerk. Tot de klanten van LeaseWeb behoren ondermeer Rijksmuseum Amsterdam, Wikimedia, Heineken, Koninklijke Joh. Enschedé, OGD, 123Video, Jaap.nl, Relatieplanet, MijnAlbum, Starbucks, PricewaterhouseCoopers, Twenga, Direct Wonen, Univé, Kanal7-haber7, Akilli.tv, Super Muzik en Turkticaret.





Ingezonden persbericht