Nu ook een koor voor Prachtmeiden


DEN HAAG, 20090824 -- In navolging van het succesvolle Mama Verhalenkoor , een initiatief van de bekende Haagse zangeres/componiste Astrid Seriese , is er nu ook het Prachtmeiden Verhalenkoor. Dit koor is bestemd voor meiden vanaf 14 jaar die graag zingen. Wekelijks vinden de workshops plaats in het Atelier Westeinde, waar de prachtmeiden zelfgeschreven nummers zingen en toewerken naar de eindpresentatie op 16 december.

Het Prachtmeiden Verhalenkoor zet zich in om meiden met verschillende culturen en achtergronden dichter bij elkaar te brengen. Binnen het koor draait het om enthousiasme en plezier en er is dan ook veel ruimte voor gezelligheid. Zo wordt o.l.v. leer-werk bedrijf D'roem elke week een maaltijd verzorgd voor en door de prachtmeiden, voordat er wordt gezongen.

Er was naar aanleiding van optredens van het Mama Verhalenkoor altijd veel vraag naar een meidenkoor. Astrid Seriese, de oprichtster, besloot hier werk van te maken: `Het leek me een goed idee. Omdat ik zelf geen `meid' meer ben, heb ik de prachtmeiden Leona Brooks en Elma van Baasbank gevraagd om mij te helpen met het koor.' Ook zangeres Faya maakt deel uit van het team en zij begeleidt het koor op de piano.

Samen met het Huis van Gedichten leren de prachtmeiden songteksten schrijven, die door Astrid Seriese en Faya verder worden uitgewerkt tot muzikale composities en daarna worden ingestudeerd met het koor. Op 16 december vindt in Atelier Westeinde het eerste optreden plaats van het Prachtmeiden Verhalenkoor, waar zij het resultaat van de workshops ten gehore zullen brengen.

Ben jij ook een prachtmeid en wil je meezingen?

Kom dan langs op de eerste workshop op woensdag 16 september van 18-21 uur in Atelier Westeinde. Voor aanmelden of meer informatie: pmvk@xs4all.nl of www.atelierwesteinde.nl





Ingezonden persbericht