Gemeente Best

Metamorfose kruispunt Nieuwstraat

22-07-2009

In week 35, 36, 37 en 38 (van maandag 24 augustus tot maandag 21 september) zal het kruispunt
Nieuwstraat/Oranjestraat/Hoofdstraat/Raadhuisplein worden afgesloten voor alle verkeer. In deze weken vervalt een aantal bushaltes en rijden bussen aangepaste routes. In week 35 en 36 (van 24 augustus tot 7 september) zijn ook de Nieuwstraat en de Oude Rijksweg in fases afgesloten.

Afsluitingen
Kruispunt Nieuwstraat/Oranjestraat/Hoofdstraat/Raadhuisplein In deze vier weken zal het kruispunt een totale metamorfose ondergaan en opnieuw worden ingericht. Ook zullen de trottoirbanden van de twee bushaltes op het Raadhuisplein worden vervangen door een HOV-band (Hoogwaardig Openbaar Vervoer), welke speciaal is ontworpen voor halteplaatsen en perrons met een maximale instapafstand van 5 cm en een maximale instaphoogte van 18 cm: garantie voor optimale toegankelijkheid.

Een 3D-animatie van het vernieuwde kruispunt Hoofdstraat - Nieuwstraat

Nieuwstraat
Eind week 30 worden de borden met 30 km zone geplaatst bij de rotonde ter hoogte van Quatre Bras.
De Nieuwstraat wordt in week 35 en 36 in fases afgesloten. In deze periode zal de openbare verlichting worden aangebracht. De nieuwe verlichting komt boven de rijbaan te hangen. Tijdens deze afsluiting zijn winkels gewoon bereikbaar en zal het verkeer ter plaatse worden omgeleid.

Oude Rijksweg
In week 35 en 36 is ook de Oude Rijksweg afgesloten in verband met werkzaamheden aan de drempels ter hoogte van de Speelheideweg. Tijdens de afsluiting van de Oude Rijksweg zal ook het grondwerk worden uitgevoerd voor de aanleg van de extra parkeerplaatsen nabij de rotonde bij Quatre Bras.

Busvervoer
Halte Raadhuisplein vervalt tijdelijk
De bushalte op het Raadhuisplein zal van 24 augustus tot 21 september in beide richtingen komen te vervallen.
Lijn 144 (Oirschot richting Eindhoven) zal tijdens deze afsluiting via de Hoofdstraat en de Nazarethstraat richting Raadhuisstraat rijden. Lijn 144 (Eindhoven richting Oirschot) zal tijdens deze afsluiting vanaf de Raadhuisstraat via de Nazarethstraat en Hoofdstraat richting het station rijden.

Halte buurtbus Nieuwstraat en Raadhuisplein vervalt tijdelijk De bushalte voor de buurtbus in de Nieuwstraat en op het Raadhuisplein zal van 24 augustus tot 21 september in beide richtingen komen te vervallen.

Gewijzigde routes lijnen 460 en 285
Lijn 460 (komende vanaf het station Best) zal van 24 augustus tot 21 september via Hoofdstraat, Nazarethstraat, Raadhuisstraat, Raadhuisplein, Kap. J.A. Heerenstraat en Marie Raijmakersstraat richting Quatre Bras rijden.
Lijn 285 (komende vanuit Sint Oedenrode) zal van 24 augustus tot 21 september via de Sint Oedenrodenseweg doorgaan over de Ringweg. Vervolgens slaat hij bij de rotonde linksaf, de Oirschotseweg op richting het station aan de Spoorstraat. Op de terugweg zal hij dezelfde route rijden. Gebruikers van lijn 285 zullen op moeten stappen bij het station.

---