Gemeente Zandvoort


Vooraankondiging debat 'Zandvoort in Metropoolregio Amsterdam'

Welke positie neemt Zandvoort in binnen de Metropoolregio Amsterdam? En welke kansen biedt dit eigenlijk voor ontwikkelingen binnen Zandvoort, zoals de Middenboulevard? Op maandag 24 augustus aanstaande kunnen geïnteresseerden hierover debatteren tijdens de aftrap van een reeks debatten in het kader van het project Kustwaarts bij Arcam.

Kustwaarts
Het zomerproject KUSTWAARTS bij ARCAM gaat over de driehoek IJmuiden - Zandvoort - Amsterdam. Dit gebied is wat betreft de aanwezige industrie, de rijkgeschakeerde landschappen en de aantrekkelijke woonmilieus van groot belang voor de Metropoolregio Amsterdam, maar staat vanwege de voortschrijdende verstedelijking en de economische ambities onder druk.

Estafette
In het kader van het project KUSTWAARTS organiseert ARCAM, in samenwerking met een aantal lokale partijen, eind augustus een estafette van openbare debatten. Hierbij wordt binnen één week elke dag een debat georganiseerd in achtereenvolgens Zandvoort, IJmuiden, Haarlem, Haarlemmerliede & Spaarnwoude en Zaanstad.

Aftrap
Deze avonden vormen eigenlijk één groot debat met vijf hoofdstukken, waarbij steeds de positie van één gemeente binnen de Metropoolregio Amsterdam centraal staat, alsmede de kansen die dit biedt voor lokale ontwikkelingen. Op maandag 24 augustus vindt de aftrap plaats in Zandvoort. Er zullen ook bestuurders van de gemeente aanwezig zijn, waaronder de burgemeester en wethouder Bierman.

Programma
Het debat begint om 20.00 uur en is gratis toegankelijk. De locatie wordt nog bekend gemaakt. De datum kunt u in ieder geval vast noteren in uw agenda. Reserveren kan ook al via: arcam@arcam.nl. Voor meer informatie kunt u de website www.arcam.nl in de gaten houden.