Gemeente Haarlem


Estafettedebat: praat mee over Haarlem en de regio!

Van 24 tot en met 28 augustus vinden in het kader van het zomerproject 'Kustwaarts' op vijf avonden vijf openbare debatten plaats in vijf gemeenten. Op 26 augustus is Haarlem en haar regio onderwerp van gesprek. Het debat, met inleidingen van de stadsbouwmeester en regiodirecteur NS, vindt plaats in het ABC Architectuurcentrum Haarlem.

Haarlems debat: praat mee!
Deze estafettedebatten worden georganiseerd door het Architectuurcentrum Amsterdam (ARCAM) in samenwerking met lokale partijen, zoals ABC Architectuurcentrum Haarlem. Actualiteiten, maar ook de economische, stedenbouwkundige en de sociaal/culturele positie van de gemeenten ten opzichte van de regio komen aan de orde. De andere debatten vinden plaats in Zandvoort, IJmuiden, Haarlemmerliede/Spaarnwoude en Zaanstad.

Driehoek Amsterdam-Zandvoort-IJmuiden
Naast de debatten is er in Arcam tot en met 12 september 2009 een tentoonstelling te zien over de driehoek Amsterdam-Zandvoort-IJmuiden. De driehoek staat onder druk door de toenemende verstedelijking en economische ambities, zoals de ontwikkeling van de haven, de nieuwe zeesluis, de bereikbaarheid van de kust, de leefbaarheid van het landschap en de revitalisering van badplaatsen en oude havengebieden. Deze thematiek is tevens onderwerp van de debatten.

|

Gemeente Haarlem