Gemeente Best

Korte, maar hevige werkzaamheden in Best

18-08-2009

In week 35 en 36 (vanaf 24 augustus t/m 4 september) vinden er verschillende werkzaamheden plaats in Best. Er is bewust voor gekozen om deze werkzaamheden in de schoolvakantie uit te voeren, zodat er het minste hinder van wordt ondervonden. Op vrijdag 4 september aanstaande zijn alle werkzaamheden afgerond.

Niet alleen wordt er gewerkt aan de herinrichting van de Nieuwstraat, ook wordt in N.C.B.weg groot onderhoud gepleegd. Daarnaast is er in deze week een afsluiting van de Oude Rijksweg en een deel van de Willem de Zwijgerweg. Deze laatste afsluitingen zijn nodig in verband met de aanpassingen van vorig jaar aangelegde drempels.

Willem de Zwijgerweg

De hoofdrijbaan van de Willem de Zwijgerweg wordt afgesloten tussen de rotonde met de Koningin Julianaweg en de kruising met de Prinses Beatrixlaan. De verbinding tussen de Prins Bernhardlaan en de Piet Heinstraat blijft open voor alle verkeer zodat de parallelwegen van de Willem de Zwijgerweg bereikbaar blijven.

Oude Rijksweg

De Oude Rijksweg wordt voor het doorgaande verkeer afgesloten tussen de Willem de Zwijgerweg en de rotonde bij Quatre Bras. De Eindhovenseweg blijft via de Oude Rijksweg vanuit Quatre Bras wel bereikbaar. De fietspaden langs de Oude Rijksweg (tussen de Willem de Zwijgerweg en de Speelheideweg) en een gedeelte van de Hogekampenweg (fietsbrug over de A2) worden vanaf 24 augustus ook een week afgesloten. Voor deze werkzaamheden worden omleidingsroutes via de Hinkelbrits en de Sonseweg ingesteld.

N.C.B.weg

In de N.C.B.weg wordt groot onderhoud gepleegd. De werkzaamheden vinden plaats tussen de Boslaan-Zuid en de gemeentegrens. De weg wordt afgesloten voor doorgaand verkeer. Er wordt een omleidingsroute ingesteld; Van der Vleuten bouwmaterialen blijft normaal bereikbaar.

Nieuwstraat

Het kruispunt Nieuwstraat-Hoofdstraat-Oranjestraat-Raadhuisplein wordt gereconstrueerd, tevens wordt de straatverlichting aangebracht en nog wat straatwerkzaamheden uitgevoerd. Deze werkzaamheden duren tot vrijdag 18 september a.s. De weg wordt afgesloten voor Doorgaand Verkeer, Er wordt een omleidingsroute ingesteld; de winkels blijven normaal bereikbaar.

In deze periode wordt tevens begonnen met het aanleggen van een parkeerterrein langs de Oude Rijksweg nabij de rotonde Quatre Bras.

De buslijnen worden omgeleid.