Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

'NEDERLAND VOLGENS SIGMUND' TREKT AL MEER DAN 20.000 BEZOEKERS NAAR STRIPMUSEUM

Sigmund-expo meest succesvolle tentoonstelling in geschiedenis van stripmuseum

Groningen, maandag 24 augustus 2009 - 'Nederland volgens Sigmund' is met nog meer dan een maand voor het einde nu al de meest succesvolle expositie in Het Nederlands Stripmuseum Groningen. Sinds de expo-opening op maandag 18 mei door minister Plasterk wisten al meer dan 20.000 bezoekers de weg naar het museum in Groningen te vinden. In de expositie worden werken getoond over de eenogige psychiater Sigmund, een creatie van Peter de Wit. De expositie loopt nog tot en met zondag 27 september.

De tentoonstelling rondom 'strip-psychiater' Sigmund zorgt voor een recordaantal bezoekers in Het Nederlands Stripmuseum Groningen. De expositie, die nog ruim een maand is opengesteld voor publiek, trok tot op heden al meer dan 20.000 bezoekers. Niet eerder trok een tentoonstelling in drie maanden zoveel bezoekers. Het museum stevent daarmee, in haar vijfjarig bestaan, af op een recordaantal bezoekers dat in een kalenderjaar naar het stripmuseum komt.

'Nederland volgens Sigmund'
De expositie 'Nederland volgens Sigmund' wordt gepresenteerd rondom uiteenlopende thema's zoals relaties, gezin, nieuwe Nederlanders, therapie, geluk, vrije tijd, geld, werk, gezondheid en maatschappij. Telkens schijnt de cynische Sigmund daar zijn eigen licht op. Ook kunnen bezoekers zelf op consult bij de psychiater door middel van een unieke therapiemachine. Sigmund-schrijver en tekenaar Peter de Wit (1958) verzorgt al vijftien jaar de dagelijkse strip in de Volkskrant. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door de Volkskrant en Achmea.
---