Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Terwolde - Speedboot weggenomen                           |

Tussen vrijdag en zondag 23 augustus is er een boot weggenomen bij een haven van een campingterrein aan de Bandijk in Terwolde. De gestolen boot werd zondag onbeheerd aangetroffen op de IJssel tussen Herxen en Harculo.


De boot werd bij een haven van een campingterrein weggenomen. De eigenaar had zijn boot daar aangelegd. Hij was vrijdag voor het laatst bij de boot geweest. Zondag werd de boot door de politie onbeheerd aangetroffen op de IJssel. De eigenaar heeft inmiddels aangifte gedaan van diefstal. De politie is een onderzoek gestart.

|     |Heino/ Lochem - Twaalf rijbewijzen ingevorderd            |

De politie IJsselland heeft in samenwerking met agenten van de politie Achterhoek op zondag 23 augustus 2009 de rijbewijzen van twaalf motorrijders ingevorderd omdat ze de maximum snelheid met meer dan 50 km overschreden.


Bij een verkeerscontrolecontrole in de politieregio IJsselland zag de videoauto een groep motorrijders die herhaaldelijk inhaalde bij een doorgetrokken streep. Op dat moment werden al snelheden gemeten van ruim 130 km/u waar maximaal 80 km/u gereden mag worden. Meerdere motoren reden met nagenoeg omgebogen kentekenplaten zodat het kenteken nagenoeg niet zichtbaar was.


Op de Nettelhorsterweg tussen Lochem en Borculo, ging de snelheid helemaal omhoog en werd de groep gemeten op 141 km/u gecorrigeerd waar 80 km is toegestaan. Met behulp van de plaatselijke politie werden enkele motorrijders staande gehouden. De overige motorrijders zijn even later thuis bezocht. Bij de twaalf uit Aalten en Dinxperlo afkomstige motorrijders werd het rijbewijs ingevorderd en krijgen zij een proces-verbaal voor overschrijding van de maximum snelheid en het negeren van een doorgetrokken witte streep.


Tevens worden allen voorgedragen voor de 'Educatieve Maatregel Gedrag'. Het racegedrag dat zij vertoonden hoort niet thuis in het normale verkeer en brengt de verkeersveiligheid in gevaar. De maatregel betreft een cursus van 3 dagen die zij zelf dienen te bekostigen. (750 euro)
Diverse passanten die de aanpak van de politie zagen, reageerden zeer positief middels een opgestoken duim.
EINDE BERICHT

-----------------------

(





(

---- --