BELGA 2.0.10: Invoering nieuwe 'Editorial Staff' structuur

24/08/2009 14:34

Belga News Agency

Maandag 24 augustus 2009 is een mijlpaal voor het nieuwsagentschap Belga: vandaag wordt nl een nieuwe structuur van de redactieleiding ingevoerd. De nieuwe structuur moet ons helpen om tijdens de volgende maanden alle details van het project 'Belga 2.0.10' te verfijnen. 'Belga 2.0.10' is een ambitieus project dat onze core business als leverancier van 'nieuws en informatiediensten' aan het medialandschap nieuw leven moet inblazen. Het nieuwsagentschap kiest hier duidelijk voor een strategie waarbij het meer dan ooit wil voldoen aan de behoeften van zijn klanten, of het nu geschreven dan wel audiovisuele of internetmedia betreft.

Het project 'Belga 2.0.10' kent enkele belangrijke sleutelmomenten waarop nieuwe of vernieuwde pijlers gelanceerd worden. Zo wordt een volledig nieuwe en interactieve agenda 'Info Office' ingevoerd, komt er een nieuwe en verruimde politieke redactie en ziet de 'alert'-service van het agentschap het licht. De media zullen telkens op de hoogte gebracht worden van elke nieuwe stap.

Om vlotter naar de doelstellingen toe te kunnen werken wordt nu al de structuur van de redactieleiding of 'Editorial Staff' hervormd. Dit is de nieuwe samenstelling:

Chief News F: Frédéric de Biolley

Chief News N: Marc Hollanders

Chief Politics: Jo Buggenhout

Chief Info Office: Stéphane Godfroid

Chief Sports: Philippe De Camps

Chief Imagery: Philippe François

Chief Video: Lieven De Maertelaere

Deze Chiefs staan onder een News Director. In afwachting van de benoeming van deze News Director is een News Council of 'hoofdredactioneel college' aangesteld. Marc Hollanders is Head of News Council en zal dit college voorzitten. De andere leden van het college zijn Jo Buggenhout en Frédéric de Biolley.

Voorts wordt de News Director (voorlopig dus 'News Council') bijgestaan door Jean-Pierre Breulet, die Secretary General van de redactie wordt, en door Client Advocate Muriel Evrard, die voor een permanent overleg tussen het nieuwsagentschap en de klanten moet instaan.

Voor meer informatie, contacteer:

Egbert Hans, Algemeen Directeur

02/743.23.96

ehans@belga.be

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel