Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Kaspersky Internet Security 2010 presteert beter dan concurrenten in Cascadia Labs test

Beste score in drie categorieën

Moskou / 's-Hertogenbosch, 24 augustus 2009 - Kaspersky Internet Security 2010 van Kaspersky Lab behaalt uitstekende resultaten in de prestatietest uitgevoerd door het onafhankelijke Cascadia Labs.

Cascadia Labs heeft het gebruik van systeembronnen en de prestaties van beveiligingsoplossingen van Kaspersky Lab en vijf andere leveranciers geëvalueerd op identieke machines met parameters die kenmerkend zijn voor een thuispc.

De test van Cascadia Labs weerspiegelt de verwachtingen van gebruikers als het gaat om veilig computergebruik: snel opstarten, snel bestanden en programma's openen en de algehele beschikbaarheid van de processor en het geheugen. Kaspersky Internet Security 2010 behaalde de beste score in drie categorieën. Zo liet het pakket de snelste tijden zien voor geplande en 'on-access'-scans, evenals de snelste tijd voor het openen van zware bestanden. Ook scoorde de beveiligingsoplossing hoog in de andere twee categorieën, wat voor Kaspersky resulteerde in de toppositie in de test.

"Prestatievermogen is belangrijk voor de kwaliteit van een internetbeveiligingsoplossing. De nieuwe en steeds geavanceerdere internetbedreigingen van tegenwoordig vereisen beveiligingsoplossingen die complexe, uitgebreide scans van bestanden en Internetverkeer kunnen uitvoeren. Maar die mogen het systeem niet vertragen", zegt Nikolaj Grebennikov, Chief Technology Officer bij Kaspersky Lab. "We zijn blij dat de onafhankelijke test van Cascadia Labs bevestigt dat onze oplossing niet alleen zorgt voor solide bescherming maar ook uitstekende prestaties levert."

De volledige resultaten van Cascadia Labs evaluatie zijn te vinden op: http://www.cascadialabs.com/reports/Cascadia_Labs_Kaspersky_KIS_2010.pdf.

Over Kaspersky Lab

Kaspersky Lab, opgericht in 1997, is een internationaal softwarebedrijf dat geavanceerde oplossingen levert voor de beveiliging van bedrijfs- en thuisnetwerken tegen internetgerelateerde risico's als virussen, spam, hackers, crimeware, malware en spyware. De door Kaspersky ontwikkelde technologie wordt wereldwijd toegepast in producten en diensten van vooraanstaande IT-securitybedrijven.

Het hoofdkantoor van Kaspersky Lab is gevestigd in Moskou, Rusland. Daarnaast heeft het bedrijf regionale kantoren in de Benelux, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Polen, Roemenië, China, Japan, Zuid-Korea en de Verenigde Staten plus een wereldwijd netwerk van ruim vijfhonderd partners.

Voor meer informatie: www.kaspersky.nl of http://www.viruslist.com (alles over internetbeveiliging: alerts, analyses en nieuws, inclusief Kaspersky Virus Scanner).



Ingezonden persbericht