Politie Noord- en Oost Gelderland


|Apeldoorn - rijden onder invloed | |

De politie heeft in de nacht van zondag op maandag 24 augustus het rijbewijs van een 32-jarige man uit de gemeente Apeldoorn ingevorderd. Hij had teveel gedronken terwijl hij wel een scooter bestuurde.


De man werd door surveillerende agenten omstreeks 00.10 uur op het Kanaal Zuid in Apeldoorn aangetroffen. Hij bleek teveel gedronken te hebben en op het politiebureau blies hij 1.4 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

|     |Apeldoorn - aangehouden voor diefstal uit schuur          |

Agenten hebben met hulp van getuigen maandagochtend 24 augustus een 19-jarige jongeman uit Eerbeek weten op te sporen. Hij wordt ervan verdacht bij een woning aan de Tienhovenweg in Apeldoorn een fiets uit de schuur te hebben gestolen. Ook had hij een deel van de inhoud van de vriezer meegenomen.


De politie kreeg omstreeks 01.15 uur een melding dat een getuige in de wijk Brinkhorst een jongeman had gezien die zich in diverse tuinen had opgehouden, terwijl hij daar niet thuis hoorde. Terwijl agenten naar deze jongeman uitkeken, werden zij door een buurtbewoner aangesproken die op zoek was naar zijn fiets die even tevoren uit een schuur aan de Tienwoningenweg gestolen was. Alle partijen gingen op zoek naar de jongeman en troffen hem in de buurt aan. Ook de eigenaar van de fiets trof zijn tweewieler even later afgesloten aan. In de fietstassen bleek een deel van de inhoud van zijn vrieskist te zitten. De jongeman, die de fietssleutel van de gestolen fiets in zijn bezit had, is ingesloten voor verhoor. De politie sluit niet uit dat hij bij meer schuren op zoek naar is geweest naar bruikbare spullen. Zij adviseert dan ook om de schuur altijd af te sluiten. Er wordt proces-verbaal tegen de jongeman opgemaakt.


Einde berichten


-----------------------

(





(

---- --