Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

PRINSES AKISHINO BEZOEKT KNCV TUBERCULOSEFONDS

Den Haag, 24 augustus 2009 - Afgelopen zaterdag heeft H.K.H. Prinses Akishino van Japan een privébezoek gebracht aan KNCV Tuberculosefonds. Prinses Akishino is beschermvrouw van de Japanse JATA (The Japan Anti-Tuberculosis Association), een collega-organisatie van KNCV Tuberculosefonds. De prinses was bijzonder geïnteresseerd in het succes van de Nederlandse tuberculosebestrijding. Vooral de wijze waarop KNCV Tuberculosefonds de voorlichting en bewustwording rondom tuberculosebestrijding invult had haar speciale aandacht.

De Japanse prins en prinses Akishino bezoeken van 21 tot 26 augustus Nederland in het kader van 400 jaar handelsbetrekkingen met Japan.


- einde persbericht -

KNCV Tuberculosefonds

KNCV Tuberculosefonds is een medische ontwikkelingsorganisatie die zich inzet voor het wereldwijd terugdringen van tuberculose. Tuberculose is een besmettelijke en dodelijke infectieziekte. Wereldwijd krijgen jaarlijks ruim negen miljoen mensen tuberculose, hiervan sterven ruim 1,7 miljoen mensen. Onnodig want patiënten kunnen door vroegtijdige opsporing en de juiste behandeling volledig genezen. Samen met hiv/aids en malaria vormt tuberculose de top drie van meest dodelijke infectieziekten ter wereld. KNCV Tuberculosefonds redt met haar activiteiten wereldwijd vele levens.

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht