Ingezonden persbericht


Steun Chris van der Drift op zijn weg naar de Formule 1

Het is slechts voor weinig rijders weggelegd: de Formule 1. Chris van der Drift is één van de aanstormende talenten die graag zijn weg naar de koningsklasse van de autosport wil maken. Als coureur in de World Series by Renault lijkt hij dichtbij. Maar ondanks zijn indrukwekkende 'track record' kan hij nog wel een beetje steun gebruiken. En u kan daarin een rol spelen!

Chris heeft een uniek en slim plan bedacht waarin u zelfs een rendement tot wel 50% uit het geïnvesteerde bedrag kunt behalen.

Wie is Chris?
Christopher Jason van der Drift werd op 8 maart 1986 geboren in Hamilton, Nieuw-Zeeland. Al vroeg ontdekte hij zijn passie voor de racerij en legde zijn basis net als veel F1-rijders in de kartsport. In negen jaar tijd scoorde hij maar liefst twaalf titels en was hij klaar om de overstap naar de autosport te maken. Omdat het benodigde budget ontbrak, verkochten zijn ouders en oma hun huizen in Nieuw-Zeeland om Chris' racecarrière een vervolg in Europa te kunnen geven. Met als thuisbasis Rotterdam, Nederland, doorliep Chris succesvol Formule BMW, Formule Renault 2.0 en International Formula Master ondanks het ontbreken van budget. Zijn prestaties bleven niet onopgemerkt en zo testte en racete hij vervolgens op uitnodiging in de GP2 Series, World Series by Renault en de A1GP World Cup of Motorsport.

Op dit moment is Chris teamgenoot van voormalig F1-testrijder Adrián Valles en Dani Clos (testrijder Williams F1 Team 2008) in de World Series by Renault bij Epsilon Euskadi. Dat hij dichtbij de Formule 1 is mag duidelijk zijn; na het winnen van de International Formula Master titel in 2008 werd hem een F1-test beloofd en is Epsilon Euskadi teameigenaar Joan Villadelprat druk bezig om door te stoten naar de Formule 1.

FACTS & FIGURES

1994/2003

* Behaalde 12 karttitels in 9 jaar tijd

2004/2005

* Won een BMW Scholarship om deel te nemen aan het Duitse Formule BMW kampioenschap in 2004
* Eindigde zijn allereerste race als 3e

* Racete in zijn debuutjaar zij-aan-zij met Sebastian Vettel (nu Red Bull Racing) en Sebastien Buemi (nu Toro Rosso)
* Werd direct beloond met de 'rookie of the year' titel in het Duits Formule BMW kampioenschap
* Scoorde in totaal 1 overwinning, 13 podiumplaatsen en 1 snelste raceronde
* Werd opgepikt door voormalig manager van F1-rijders Jarno Trulli en Timo Glock

2006

* Mistte de titel in de Northern European Cup en Eurocup Formula Renault 2.0 in 2007 op een haar na
* Scoorde in totaal 6 overwinningen, 13 podiumplaatsen, 9 pole positions en 5 snelste raceronden
* Versloeg met ruime voorsprong Jaime Alguersuari (nu Toro Rosso)
* Wintertests in GP2

* Wintertests in World Series by Renault

* Test voor A1 Team Nieuw-Zeeland op Silverstone, Groot-Brittannië

2007

* Startte vanwege elektronische problemen zijn tweede wedstrijd in de International Formula Master als 31e. Chris haalde in één ronde maar liefst 20 tegenstanders in.
* Eindigde ondanks veel technische tegenslag, maar dankzij sterke races als 'runner-up' in het allereerste International Formula Master-kampioenschap
* Scoorde in totaal 2 overwinningen, 7 podiumplaatsen, 1 pole position en 2 snelste raceronden
* Wintertests in GP2

2008

* Kampioen International Formula Master 2008 na het behalen van 6 overwinningen, 10 podiumplaatsen, 7 pole positions en 8 snelste raceronden uit 16 wedstrijden
* Won een test bij het Honda Racing F1 Team

* Rookie-rijder A1 Team Nieuw-Zeeland in de A1GP World Cup of Motorsport seizoen 2007/2008
* Beste tijd A1GP rookie-training Brands Hatch, Groot-Brittannië, seizoen 2007/2008
* Testte de nieuwe A1GP Powered by Ferrari-bolide op Donington Park, Groot-Brittannië
* Wintertests in GP2, waarin hij over 4 testdagen de 5e tijd uit 44 deelnemende coureurs noteerde
* Testte voor International Formula Master de 2009 specificatie
* Racete op uitnodiging voor GP2-team Trident Racing en scoorde in zijn eerste weekend meer punten dan de rijders een jaar eerder in één heel seizoen

2009

* Coureur voor A1 Team Nieuw-Zeeland in de A1GP World Cup of Motorsport seizoen 2008/2009
* Racet op uitnodiging van Epsilon Euskadi in de World Series by Renault
* Scoorde in zijn eerste raceweekend direct een 3e plaats

Wat men zegt over Chris
Hieronder volgen een aantal belangrijke mensen uit de autosportwereld die geloven in Chris' capaciteiten.

Manager Gianni Bianchi, voormalig manager van Formule 1-rijders Jarno Trulli en Timo Glock: "Ik zag Chris voor het eerst tijdens de wintertests van de Formule BMW in 2004. Ik denk dat het zijn eerste test met een formule-auto was en ik herinner mij dat ik hem op verschillende plekken op het Hockenheim circuit volgde en ik dacht bij mijzelf; 'deze jongen heeft iets speciaals'. Ik volgde hem het 2004 seizoen en zag hoe hij racete tegen Sebastian Vettel en Sebastien Buemi. Toen wist ik dat ik iets moest doen, want anders zou iemand anders hem oppakken. Ik wist vanaf dat moment dat hij de capaciteiten heeft om in de Formule 1 te geraken. Ik heb gewerkt met Jarno Trulli en Timo Glock, dus ik weet wanneer ik talent zie...”

Colin Giltrap, seatholder van A1 Team Nieuw-Zeeland: "Chris maakt sinds 2007 deel uit van het Nieuw-Zeelands A1GP-team toen hij begon als 'rookie rijder' en vervolgens opklom tot één van de twee rijders van het 2008/2009 seizoen. Het Nieuw-Zeeland-team is erg onder de indruk van de manier hoe Chris reed, maar ook van de manier hoe hij het team hielp met promotie. Ook beschikt hij over de nodige kennis om samen met de engineers en teamleden de auto van de juiste setup te voorzien. Wij zijn er van overtuigd dat als Chris deel zou uitmaken van een goed gemanaged en vermogend raceteam, dat hij zowel op als naast de baan goed zou presteren en van grote waarde zal zijn voor ieder bedrijf dat hij vertegenwoordigt."

Robert Cavallari, teambaas JD Motorsport:
"Chris was van 2006 tot en met 2008 onze coureur bij JD Motorsport. Hij begon bij ons als een 'rookie' in de Noord-Europese en Eurocup Formule Renault 2.0. Dankzij zijn resultaten wonnen wij beide titels in het teamklassement. Daarna racete hij twee seizoenen bij ons in het nieuwe International Formula Master-kampioenschap waar wij ook bij de teams als beste uit de bus kwamen en wij in 2008 ook de rijderstitel met Chris behaalden. Tijdens onze samenwerking heeft Chris 16 pole positions, 29 podiumplaatsen en 14 overwinningen gescoord. Dankzij deze prestaties wordt ons team nu als één van de beste Europese teams beschouwd en ik geloof dat Chris een uitstekende vertegenwoordiger is voor ieder bedrijf dat door sponsoring haar merkbekendheid via de autosport wil vergroten."

Wat u nu kunt doen
Chris is blij om op de één na hoogste trede van de autosportladder op uitnodiging te mogen racen. Maar alle extra kosten zoals vliegtickets, verblijf en race-uitrusting (totaal ¤35,000, exclusief team racekosten) komen op rekening van Chris. Net als Gianni Bianchi, Colin Giltrap en Robert Cavallari heeft Chris veel vertrouwen om door te stromen naar de hoogste gelederen van de autosport en om uiteindelijk zijn boterham uit het racen te verdienen.

Dit is nu uw kans om te investeren in Chris dankzij een uniek en slim plan. Want zodra hij wordt betaald om te racen of een sponsorcontract afsluit, kan uw rendement oplopen tot wel 50%!




Ingezonden persbericht