Ingezonden persbericht


Hetveem maker Kenneth Homstad met zijn voorstelling Is There Anybody Out There? genomineerd voor de VSCD Mime prijs

Regisseur Kenneth Homstad is genomineerd voor de VSCD Mimeprijs 2009. De jonge Noorse maker viel de VSCD jury op met zijn tweede hetveem productie Is There Anybody Out There? De prijs wordt uitgereikt tijdens het Gala van het Nederlands Theater op zondag 13 september a.s. in de Stadsschouwburg Amsterdam.

jury motivatie

"In Is There Anybody Out There? vertelt Homstad het banale thema van de ontmoeting van man en vrouw in een park op onvoorspelbare en humoristische wijze. Geen enkel moment wordt de richting van de volgende stap duidelijk. Ook het thema zelf blijkt zich pas na vele kwinkslagen te ontvouwen. Kenneth Homstad heeft daarbij een zuiver gevoel voor compositie", aldus de VSCD Mimejury.

Kenneth Homstad (No) studeerde in 2006 af aan de Mime Opleiding in Amsterdam. Sinds zijn afstuderen speelde hij bij het Het Noorse Theater in Oslo in de toneelversie van Le Grand Cahier van Agota Kristof, J.M. Barrie's Peter Pan en de door Jon Fosses bewerkte Oedipus en Antigone, Death in Thebes. Meest recent speelde hij in de productie Placticine van Vasilij Sigarev dat speelde in Kazantsev Centrum voor Hedendaags Theater in Moscow. In 2008 ging zijn eerste hetveem werkplaatsproductie Conquest of Paradise in première die ook te zien was op festival Landing08 in Trondheim (No). Zijn tweede voorstelling Is There Anybody Out There? ging in 2009 in première bij hetveem theater.

VSCD Mime genomineerden en jury

Andere genomineerden voor de VSCD Mime prijs zijn acteur Ton Kas, actrice en regisseuse Karina Holla en performer en choreograaf Rob List.

De VSCD Mimejury bestaat uit: Anne Marie Kalkman (voorzitter), Jan Langedijk, Frank Noorland, Marijn de Langen en Irene Schaltegger.