Politie Drenthe

Dinsdag

Provincie Drenthe, 25-08-2009

Rijden zonder rijbewijs

ASSEN Maandagmiddag bekeurde de politie een 22-jarige Assenaar. De man reed in de auto van zijn moeder, zonder rijbewijs, over de Nobellaan. Hij werd bekeurd en moest de auto laten staan. (2009035731)

Winkeldiefstallen
MEPPEL Maandagmiddag hield de politie een 14-jarig meisje aan. Ze wordt ervan verdacht voor 2,71 aan eten- en drinkwaar te hebben gestolen bij een supermarkt aan de Grote Akkerstraat. Ze bekende de diefstal. (2009035789)

EMMEN Maandagavond stal een 23-jarige man uit Ter Apel voor 1,98 aan goederen (pakje ijsthee en een potje kruiden) bij een supermarkt aan de Weerdingerstraat. Hij werd aangehouden. (2009035803)

Rijden onder invloed en veroorzaken ongeval

HOOGEVEEN Maandagavond hield de politie een man aan in zijn woning. Hij was kort daarvoor op de kruising van de Tichelwerkstraat met de Lomanlaan tegen een boom gebotst, had zijn auto daar achtergelaten, een takelwagen gebeld en naar huis gegaan. De 48-jarige Hoogevener bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Hij blies 1265 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. (2009035806)

Verdachte van bedreiging en belediging politieman aangehouden

EMMEN Maandagavond hield de politie een 26-jarige Emmenaar aan als verdachte van bedreiging en belediging. Samen met een 20-jarige jongeman uit Emmen bevonden zij zich bij de Vreding. De politie wilde na een melding over alcoholgebruik van jongeren bij de Vreding een controle uitoefenen. Bij het zien van de politie wilde het duo zich verstoppen. Toen ze aangesproken werden bleef de 20-jarige staan en nam de 26-jarige de benen. Hierop werd hij ingehaald door een politieman die hem vroeg zich te legitimeren. Nadat hij aangaf dat zijn legitimatie ergens anders lag nam hij wederom de benen waarna hij werd aangehouden. Hij verzette zich hevig tegen zijn aanhouding en bedreigde en beledigde de politieman. Hierop werd hij geboeid afgevoerd en ingesloten. De politieman deed aangifte van belediging en bedreiging. (2009035808)

Onder invloed

VEENOORD De politie hield maandagavond een 22 jarige inwoner van Veenoord aan. De man botste op de Eikenlaan in zijn woonplaats met een auto tegen een boom. Kort daarvoor had hij ruzie gehad met zijn ouders en daarbij zijn vader mishandeld. De ademanalyse op het politiebureau gaf een uitslag van 475 ugl. Omdat de man valt onder de categorie beginnend bestuurder is zijn rijbewijs ingevorderd. Omdat zijn vader aangifte deed van mishandeling is de verdachte voor nader onderzoek ingesloten. (2009035854)

Bekeurd voor opgeven valse naam

BORGER De politie maakt proces-verbaal op tegen een 17 jarige jongen uit Borger. De jongen werd in de nacht van maandag op dinsdag samen met drie vrienden aangetroffen op het dak van een winkel in Borger. Hij kon zich, in tegenstelling tot de andere drie, niet legitimeren. De naam die hij opgaf bleek bij een nadere controle door de politie vals. Volgens de jongen had hij zich vergist. Op het dak kon de politie geen vernielingen waarnemen. Mocht dit achteraf toch wel het geval zijn dan kunnen de jongeren er op rekenen dat de politie hen daarover aan de tand gaat voelen. (2009035860)

Huiselijk geweld

DE WOLDEN In de nacht van maandag op dinsdag hield de politie een 44 jarige inwoner van de gemeente De Wolden aan. De man wordt verdacht van het mishandelen van zijn echtgenote. De vrouw belde zelf de politie. Ze raakte licht gewond aan haar gezicht. De man is voor nader onderzoek ingesloten en deze zaak wordt afgehandeld conform de procedure huiselijk geweld. (2009035871)

Politie zoekt getuigen
ZWARTEMEER De politie is op zoek naar getuigen van een steekpartij die op maandagavond 24 augustus 2009 heeft plaatsgevonden. Een 44-jarige man uit Zwartemeer deed aangifte van mishandeling met een mes op de Eemslandweg. De man reed tussen 19.10 en 19.30 uur met zijn scooter over de Eemslandweg. Hij reed stapvoets in de richting van het centrum en ter hoogte van de bank en de C1000 zag hij aan de rechterzijde van de rijbaan, aan kanaalzijde, een zwarte Mercedes stilstaan. Deze stond met de voorzijde in zijn richting geparkeerd. In de auto zaten twee mannen. Toen hij de auto passeerde stak de passagier een arm uit het raam en raakte de scooterbestuurder. Deze ontdekte direct een bloedende snijwond in zijn arm en toen hij omkeek zag hij dat de dader een mes in zijn hand hield. Hierna reed de Mercedes, mogelijk een CLS type, met piepende banden en grote snelheid weg. Het slachtoffer moest zich onder doktersbehandeling stellen en kon na behandeling huiswaarts keren. De dader is een man met een Turks uiterlijk en tussen de 30 en 40 jaar oud. Hij heeft kort geschoren haar en een grote neus. De politie vraagt getuigen of mensen die de auto of dader kennen te bellen met 0900-8844. (2009035810)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.