Gemeente Diemen


Diemerbos wordt aantrekkelijk stadsbos

Het Diemerbos gaat de komende twee jaar op de schop. Het wordt een gevarieerd bos, aantrekkelijk voor recreatie.

Het Diemerbos gaat op de schop om er een recreatief aantrekkelijk en gevarieerd stadsbos van te maken. Op een aantal plekken zullen bomen wijken voor water, graslanden en een speelbos. Ook worden de entrees en de wandel-, fiets- en ruiterpaden grondig aangepakt. De werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd tot medio 2011. Recreanten kunnen daar op sommige plekken hinder van ondervinden. Tijdens de werkzaamheden blijft het Diemerbos toegankelijk en de overlast wordt zo veel mogelijk beperkt. Staatsbosbeheer organiseert in samenwerking met de gemeenten Diemen en Amsterdam op zaterdag 5 en 12 september publieksexcursies om ter plekke een toelichting te geven.

DSCN2828klein

Werk in uitvoering
Het bestaande wandelpadennetwerk wordt op dit moment al opgeknapt. Per
1 september start het omvormen van enkele boskavels (in totaal 7,3 hectare) om zo ruimte te creëren voor de aanleg van waterpartijen, zichtlijnen en een speelbos. Parallel hieraan wordt binnen een oppervlak van circa 20 hectare een dunning uitgevoerd. Dit is regulier onderhoud om het bos vitaal en gezond te houden. Vanaf november 2009 worden andere werkzaamheden opgepakt. Medio 2011 is dit afgerond. Tijdens de werkzaamheden kunnen bezoekers vooral in het westelijk deel hinder ondervinden. Het Diemerbos kan er een periode minder aantrekkelijk uitzien. Maar het einddoel is een volwaardig stadsbos voor jong en oud. De Dienst Landelijk Gebied en Staatsbosbeheer dragen zorg voor de uitvoering in opdracht van gedelegeerd opdrachtgever, gemeente Amsterdam.

Lokale trekpleister
Recreanten hebben in een onderzoek aangegeven dat ze het Diemerbos beter willen beleven. In het plan voor de omvorming en uitbreiding van het Diemerbos zijn hun wensen meegenomen. De wandel- fiets- en ruiterpaden worden verbeterd en uitgebreid. Er komen speelvoorzieningen voor kinderen en meer variatie in de natuur. Naast deze uitbreidingen verbetert Staatsbosbeheer de bestaande voorzieningen in het gebied en de entrees. Als alle werkzaamheden zijn afgerond zal het Diemerbos een lokale trekpleister zijn voor in het bijzonder inwoners van Amsterdam en Diemen.

Excursies
Op zaterdag 5 en 12 september kunnen belangstellenden deelnemen aan een excursie voor toelichting op de werkzaamheden. Verzamelen: parkeerterrein bij de hoofdentree aan de Muiderstraatweg in Diemen. Excursies starten op beide dagen stipt om 14.00 uur.

Kijk voor het definitief ontwerp hier.

---

Postadres:
Gemeente Diemen
Postbus 191
1110 AD
Diemen

Bezoekadres:
D.J. Den Hartoglaan 1
Tel.: (020) 314 46 44
Fax: (020) 314 46 35
E-mail: info@diemen.nl

---