Gemeente Lingewaal


Herwijnen-Oost komt in aanmerking voor subsidie stimuleringsregeling woningbouw

Voor de realisatie van het woningbouwproject âOntwikkeling Herwijnen-Oostâ van de gebroeders Van Willigen heeft de gemeente Lingewaal onlangs een subsidie van
⬠99.000,00 toegekend gekregen om dit woonproject te realiseren. De subsidie wordt toegekend voor de bouw van elf woningen.

Medio juli heeft de gemeente een subsidie aanvraag ingediend bij SenterNovem voor stimulering van een aantal woningbouwprojecten binnen onze gemeente. Daar heeft nu één project subsidie voor gekregen. De toekenning van deze tijdelijke stimuleringsmaatregel valt binnen het pakket âcrisismaatregelenâ van minister Van der Laan, die 100 miljoen euro ter beschikking heeft gesteld om de teruggang in de bouwproductie door de economische crisis en terugval van werkgelegenheid te beperken. Het betreft een eerste ronde en er zullen nog twee rondes volgen waar gemeenten aanvragen kunnen indienen. De gemeente Lingewaal is één van de eerste 155 gemeenten die subsidie heeft ontvangen.

Ondanks het feit dat nu niet voor alle woningbouwprojecten in Lingewaal subsidie is toegekend, is de gemeente zeer verheugd met het positieve bericht. Subsidie toekenning is gebonden aan een aantal randvoorwaarden zoals o.a. de start van de bouw. De woningbouw moet in 2009 worden voortgezet of zijn gestart. Ook is het van belang dat er een afbouwgarantie kan worden overhandigd bij de start van de bouw, die garandeert dat de bouw bij faillissement van de aannemer of andere betrokkenen verder voortgezet kan worden. Hoe de toegekende subsidie wordt besteed voor dit project is nu nog onduidelijk, in de komende tijd, zal hierover overleg worden gepleegd.