Gemeente Rotterdam

Voor parkeervergunninghouders, die tijdelijk een andere auto hebben, is het nu mogelijk om via www.rotterdam.nl/parkeren een tijdelijke kentekenwijziging door te geven. Het is een verbetering in de dienstverlening aan de klant.

Doorgeven tijdelijke wijziging kenteken nu via Rotterdam.nl

De auto staat een paar dagen ter reparatie bij de garage of een tijdelijke ruil van auto met een kennis komt even goed uit. Om geen parkeerbon te krijgen moet de parkeervergunning dan wel voor een korte periode voor het andere kenteken gelden. Dat kan nu eenvoudig geregeld worden via Rotterdam. nl.

Op elk gewenst moment kunnen parkeervergunninghouders het webformulier invullen en verzenden. Vervolgens wordt per e-mail meteen een bevestiging toegestuurd. Door dat zichtbaar naast de vergunning te leggen, weten stadswachten meteen van de hoed en de rand. Volgens Stadstoezicht voorkom je gelijk onduidelijke handgeschreven briefjes achter de voorruit. Die konden nog wel eens voor verwarring zorgen. Maar met dit eenduidige systeem wordt dit probleem zo veel mogelijk opgelost.

Registratiefouten
Voorheen konden vergunninghouders zon tijdelijke wijziging alleen doorgeven via het gemeentelijk telefoonnummer 0800-1545 of via e-mails. Met dit nieuwe systeem kan het op elk moment. En niet alleen Rotterdammers doen er hun voordeel mee. Met duizenden telefoontjes en e-mail per maand is de kans op registratiefouten groter. Met deze digitale dienstverlening kan meteen worden gezien of parkeerders niet meer dan 15 keer wijzigingen aanvragen of de periode van twee weken niet overschrijden.

Webformulier
Het webformulier voor tijdelijke kentekenwijziging staat op www.rotterdam.nl/parkeren. Klik vervolgens op parkeerinformatie voor bewoners. Vergunninghouders kunnen een wijziging ook door blijven geven via 0800- 1545.

Bron: Communicatie STZ, 24-08-2009