Gemeente Alkmaar


Tegemoetkoming kosten voor schoolgaande kinderen

Alkmaar, 20 augustus 2009

---

Deze week zijn de scholen weer begonnen. Voor gezinnen met een laag inkomen betekent dat vaak veel extra kosten. De gemeente Alkmaar kent vanaf 1 juli 2009 twee nieuwe regelingen om ouders met een inkomen tot 120% van het wettelijk minimum loon te ondersteunen.

Bijdrage voor maatschappelijke participatiekosten Maatschappelijke participatiekosten zijn de kosten voor bijvoorbeeld een internetabonnement, huiswerkbegeleiding, een schoolreisje, een rekenmachine, sportkleding of een instrument ten behoeve van schoolgaande kind(eren). De vergoeding is per schooljaar per kind van 4 t/m 11 jaar EUR 80 en per kind van 12 t/m 17 jaar EUR 230. Meer informatie en een aanvraagformulier voor de maatschappelijke participatiekosten zijn te vinden op www.alkmaar.nl (loket -> werk en inkomen -> bijzondere bijstand).

Korting op lidmaatschap verenigingen
Door een korting op een lidmaatschap van een vereniging te geven stimuleert de gemeente Alkmaar kinderen van 4 t/m 17 jaar lid te worden van een sport- en/of cultuurvereniging. Deze regeling is gekoppeld aan de AlkmaarPas. Kinderen wiens ouders een gratis AlkmaarPas krijgen, hebben automatisch een boekje met vouchers ter waarde van EUR 100,- per kind ontvangen.
Heeft u geen bericht ontvangen en denkt u in aanmerking te komen voor de korting op het lidmaatschap van een vereniging of de gratis AlkmaarPas dan kunt u meer informatie en een aanvraagformulier vinden www.alkmaarpas.nl onder `kinderen doen mee'.

Vanaf volgend jaar ook computerregeling
De gemeente Alkmaar werkt aan het opstellen van een computerregeling. Er kan hiervoor op dit moment nog géén aanvraag worden ingediend. Zodra de regeling van kracht is, zal de gemeente hierover informeren. Laatste wijziging: 25 augustus 2009