Ingezonden persbericht


Persbericht

Dinsdag 25 augustus 2009

D66: Scheer Danceliefhebbers niet over één kam

D66 is geschrokken van de snelheid en extremiteit van de maatregelen die burgemeester Aboutaleb aankondigt naar aanleiding van het strandfeest in Hoek van Holland.

De sociaal-liberalen delen de afschuw van de burgermeester over de gebeurtenissen in Hoek van Holland, maar zien geen heil in zijn oplossing. Salima Belhaj, fractievoorzitter van D66 Rotterdam, vindt dat Aboutaleb veel te snel conclusies trekt. "Het is heel raar dat bezoekers van een dansevenement nu collectief worden verbonden met agressie", aldus Belhaj, "op deze manier straft de stad een grote groep mensen voor iets dat een veel kleinere groep te verwijten valt. Dat accepteert D66 niet."

Hetzelfde geldt voor het feit dat heel snel wordt gesteld dat het gaat om hooligans of voetbalfans. Ten onrechte wordt de suggestie gewekt dat eenieder die voetballeuzen roept behoort tot de echte fans. Belhaj vindt dat eerst duidelijk moet worden wat er is gebeurd en wie waarvoor verantwoordelijk is. Als de brief volgende week donderdag aan de orde komt tijdens het eerste vragenuurtje in de raad na het zomerreces zal D66 dan ook vragen stellen over de organisatie, beveiliging en controle op drugs, wapens en alcohol.

D66 fractie Gemeenteraad Rotterdam - Coolsingel 40, kamer 9, 3011 AD Rotterdam