Gemeente Loenen aan de Vecht


Gepeste tieners op zomercursus `Plezier op school'

Naar het voortgezet onderwijs... leuk? Echt niet!! Dat is wat veel tieners ervaren na (soms jarenlang) gepest te zijn. Deze tieners zien er vaak als een berg tegenop om over een paar maanden een brugklasser te worden. Daarom biedt de GGD Midden-Nederland in samenwerking met Indigo voor aankomende brugklassers in Woerden een zomercursus `Plezier op school' aan.

In deze tweedaagse cursus leren ze contacten leggen, opkomen voor zichzelf en hoe ze kunnen omgaan met plagen en pesten. Voor deelname kunnen ouders van tieners uit Abcoude, Woerden, Breukelen, Loenen en De Ronde Venen, hun tieners bij de GGD Midden-Nederland opgeven. Gepeste kinderen hebben soms niet in de gaten dat ze niet de enige zijn die deze problemen hebben. Tijdens de cursus maken ze kennis met `lotgenoten'. Samen praten ze over hun ervaringen en oefenen in rollenspelen. De cursus legt vooral de nadruk op positief denken en het non-verbale gedrag, zoals houding, oogcontact en stemgebruik.

Op deze wijze leren kinderen hoe ze met meer zelfvertrouwen met elkaar om kunnen gaan. Ouders worden ook betrokken bij de cursus met een ouderavond. Voorafgaand krijgen ouders informatie over de cursusinhoud, wisselen ze ervaringen uit en krijgen ze tips wat ze zelf kunnen doen om hun zoon of dochter te ondersteunen.

Opgeven en informatie

De cursus `Plezier op school' wordt gegeven op 26 en 27 augustus 2009 in de laatste week van de zomervakantie Voortgezet Onderwijs in Woerden. De ouderavond is op 18 augustus. Eind juni worden de kennismakingsgesprekken gehouden. De cursus is bedoeld voor kinderen uit Abcoude, Woerden, Breukelen, Loenen en De Ronde Venen. Ouders kunnen een folder of informatie aanvragen of aanmelden voor de cursus bij de GGD Midden-Nederland, mw. A. van Kempen, 0318-514000, of via info@ggdmn.nl onder vermelding van A. van Kempen. Scholen en gemeenten die belangstelling hebben voor deze cursus kunnen ook contact opnemen met GGD Midden-Nederland, mw. J. Baart, rayonmanager JGZ, tel: 0318-514000, jbaart@ggdmn.nl of met Indigo, Dhr. T. Mathot, programmacoördinator Jeugd, tel: 030-6999150, t.mathot@indigodirect.nl Meer informatie: www.ggdmn.nl en www.indigodirect.nl