Saxion Hogescholen
BR>

wo 19 augustus 2009

Studentenintroductie Saxion met uitgebreid programma

Op woensdag 26 en donderdag 27 augustus aanstaande vindt in Deventer de introductie plaats voor de nieuwe Saxion studenten. Een aantal programmaonderdelen wordt samen met ROC Aventus georganiseerd en is ook bedoeld voor ROC studenten. Saxion verwacht circa 600 deelnemende studenten.

Het programma is er op gericht om in korte tijd Saxion en de stad Deventer te ontdekken en te leren kennen, zodat de nieuwe studenten zich snel thuis voelen.

Woensdag staat in het teken van de kennismaking met het Saxion gebouw en alle faciliteiten, die zich daar bevinden. Aan het einde van de dag, voorafgaand aan het openlucht diner heten burgemeester Heidema en bestuurslid mevr. Van Oldeniel iedereen van harte welkom.

's Avonds worden Boreel en binnenstad bezocht. De dag eindigt in het Burgerweeshuis met de "Night of the songs".

Donderdag is "Deventerdag" en wordt de stad middels een gps-tocht verkend. Daaraan werken Burgerweeshuis, Science Café, Stadsarchief en Atheneum Bibliotheek, Theatercafe Bouwkunde, Filmhuis de Keizer, Deventer Schouwburg, Leeuwenkuil en Openbare Bibliotheek mee.

De informatiemarkt begint om 18.00 uur op de Brink en wordt gevolgd door het introductieconcert. Deze programmaonderdelen zijn zowel voor Saxion als ROC Aventus studenten.

Tijdens het omvangrijke concert treden DJ set DB, The Madd, DJ Vage Gasten, Pete Philly & Perquisite en Kraak en Smaak op. Dit programmaonderdeel is mede tot stand gekomen dankzij de medewerking van de Gemeente Deventer.

Saxion, ROC Aventus, Gemeente Deventer, Stichting Stadsmarketing en het Burgerweeshuis werken samen om dit evenement, dat jaarlijks groeit, te realiseren.


-------------------------------------EINDE
PERSBERICHT-------------------------------------------