Gemeente Enschede

Informatiemarkt Enschede over Luchthaven Twente

Gespreks- en informatiebijeenkomsten voor inspraak

Op woensdag 26 augustus organiseren de gemeente Enschede en VliegwielTwenteMaatschappij i.o. (VTM) in het kader van de inspraakperiode over de gebiedsontwikkeling van de Luchthaven Twente een informatiemarkt in het Stadhuis aan de Langestraat. Tussen 16.00 uur en 21.00 uur kan iedereen van zich laten informeren over de plannen. De informatiemarkt is doorlopend toegankelijk. Naast een aantal informatiestand, is er een driedimensionale presentatie en 's avonds twee keer de mogelijkheid om met wethouder Helder in gesprek te gaan.
Het Rijk, de provincie Overijssel en de gemeente Enschede hebben een voorkeur uitgesproken voor een Structuurvisie gebaseerd op een compacte luchthaven in het groen. Die biedt de beste kansen voor een economisch sterker en duurzamer Twente. Een definitief standpunt bepalen de betrokken partijen in de tweede helft van 2009 na inspraak en overleg.

De inspraakperiode startte op 3 juli en duurt tot en met 11 september 2009. In die periode liggen het besluit, de structuurvisies, de MER en de andere onderliggende stukken ter inzage in gemeentehuizen in Twente. Na de tervisielegging worden alle inspraakreacties door VTM behandeld en opgenomen in een zogenaamde reactienota. In het najaar wordt de reactienota samen met het advies van de commissie MER ter besluitvorming voorgelegd aan de betrokken partijen waarna besluitvorming plaatsvindt door de gemeenteraad van Enschede, Provinciale Staten van Overijssel en het Rijk.
Behalve in Enschede zijn er informatiebijeenkomsten in Hengelo, Oldenzaal, Denekamp, Losser en Nordhorn.

Op de website www.vliegwieltwente.nl is alle actuele informatie te vinden over de toekomstplannen met de luchthaven.

Geplaatst: 19 augustus 2009.

20 augustus 2009