Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam



---

Start werkzaamheden Mercatorplein

21 augustus 2009
Afbeelding van schets Mercatorplein Op woensdag 26 augustus starten de voorbereidende werkzaamheden voor de herinrichting van het Mercatorplein. Het wordt een plein voor jong en oud: een huiskamer en hotspot.

Sloop ezelsoor

Op het plein worden vanaf woensdag hekken geplaatst rondom de bouwplaats. Dit gebeurt eerst alleen aan de oostzijde van het plein (tegenover de Dirk van de Broek). Eén van de eerste werkzaamheden is vervolgens de sloop van het ezelsoor boven de ingang van de parkeergarage, en ook de garage zelf krijgt een grote onderhoudsbeurt. Ook wordt gestart met de bouw van een horecapaviljoen. Over een paar weken gaat de openbare ruimte op de schop, eerst aan de noordkant van het plein, bij de Jan Evertsenstraat. Als dat rond december klaar is, volgt de andere helft.

Winkels bereikbaar

Gedurende de werkzaamheden blijven de winkels rondom het Mercatorplein gewoon bereikbaar. De werkzaamheden duren tot en met het voorjaar van 2010.

Informatiewinkel

Vanaf begin september opent de informatiewinkel aan de Cabralstraat 40 hs. Hier kunnen ondernemers, bewoners en bezoekers terecht met vragen en klachten over de werkzaamheden.

Meer informatie

www.baarsjes.nl/mercatorplein of mail naar
infomercatorplein@baarsjes.amsterdam.nl

---