Waterschap Zeeuws-Vlaanderen

kustversterking Nieuwvliet-Groede

Informatiebijeenkomst kustversterking Nieuwvliet-Groede

Het projectbureau Zwakke Schakel van het waterschap Zeeuws-Vlaanderen organiseert op 26 augustus a.s. twee informatiebijeenkomsten in verband met de versterking van het deeltraject Nieuwvliet-Groede die in september 2009 van start gaat. De bijeenkomsten vinden plaats in het kantoor van het projectbureau aan de Veerhaven 5 te Breskens in de vorm van inloopsessies. De eerste bijeenkomst begint om 15.00 uur en eindigt om 17.00 uur. De tweede inloopsessie is van 19.00 tot 21.00 uur.

In het kader van het project de Zwakke Schakel West Zeeuws-Vlaanderen wordt vanaf september 2009 tot maart 2010 de Noordzeekust versterkt over een lengte van circa drie kilometer tussen Kruishoofd (Nieuwvliet) en 't Killetje bij Nieuwe Sluis (Breskens).

De werkzaamheden bestaan uit het aanleggen van nieuwe duinen en een nieuw strand. Hiervoor wordt begonnen met het opruimen van (dijk)meubilair (zitbankjes, fietsenrekken e.d.), afrasteringen en begroeiingen, dan volgt het aanbrengen van zand voor een nieuw duin aan de zeezijde met ervoor een nieuw strand. Na het aanbrengen van het zand (ca. drie miljoen kubieke meter) zal het nieuwe duin worden ingericht met beplanting, afrasteringen, (dijk)meubilair en een onderhoudspad.

Tijdens de inloopsessies zijn vertegenwoordigers van de betrokken partijen aanwezig (waterschap Zeeuws-Vlaanderen, Rijkswaterstaat Noordzee en de uitvoerende aannemers) om de bezoekers te voorzien van nadere informatie over ondermeer de planning, werkvolgorde, werkwijze van de kustversterking. Daarnaast zullen er diverse tekeningen worden getoond die een beeld geven van hetgeen er uitgevoerd gaat worden. Ook is er divers foldermateriaal beschikbaar.

Het waterschap brengt een paar keer per jaar een (digitale) nieuwsbrief uit over de Zwakke Schakel West Zeeuws-Vlaanderen. In deze nieuwsbrief worden de lezers op de hoogte gebracht van de stand van zaken van het project. Lid worden van de nieuwsbrief (en het downloaden daarvan) is mogelijk via www.wszv.nl.

Terneuzen, 21 augustus 2009
Persbericht Nr. 2009/20