Stadsdeel Amsterdam-Noord

Open dag op de schooltuinen van NME

Woensdag 26 augustus schooltuinsoep koken !

Soep koken, broodjes bakken, vleesetende planten voeren

Vanaf april zijn de leerlingen begonnen met tuinieren op de nog kale grond. Ze hebben geplant, gezaaid, geschoffeld en nu wordt er geoogst. Iedereen is op woendag 26 augustus van 14.00 tot 20.00 uur van harte welkom om mee te genieten van de prachtige bloemen en zelfgekweekte groenten. De schooltuinen zijn op de F. Broekhuijsen Leewistuin aan het J.H. van Heekpad 3 en de N.J. Schaaptuin, Heggerankweg 87.

Leuk en Educatief

NME organiseert op de open dag verschillende activiteiten: Op de N.J. Schaaptuin wordt er vuur gemaakt met stokken, wordt er geschminkt, schooltuinsoep gekookt, broodjes gebakken en zijn er vleesetende planten. Op de F. Broekhuijsen Leewistuin is een imker, een pompoen en courgettewedstrijd, een speurtocht, en zijn er waterdiertjes te zien. Er is info over diverse projecten zoals de botonde en een energieproject met windmolens.

Natuur- en Milieu-Educatie (NME) van stadsdeel Amsterdam-Noord geeft vorm aan het ontdekken, beleven en waarderen van natuur en milieu in Amsterdam-Noord. Dit doen zij door scholen te ondersteunen bij het natuur- en milieuonderwijs. Meer weten?

http://www.noord.amsterdam.nl/smartsite.shtml?id=9191