Rechtbank Zutphen


Puttense zaak verder met spreekrecht en requisitoir

Zutphen, 24 augustus 2009 - De behandeling van de Puttense zaak gaat woensdag 26 augustus om 09.00 uur verder met het spreekrecht van de moeder van het slachtoffer en aansluitend het requisitoir van de officier van justitie.

De planning en invulling voor de verdere inhoudelijke behandeling:
* Woensdag 26 augustus, 09.00 uur: Voorhouden van stukken. Spreekrecht van de moeder van het slachtoffer. Aansluitend requisitoir.

* Vrijdag 4 september, 09.30 uur: Pleidooi.
* Vrijdag 11 september, 09.30 uur: Mogelijkheid voor de advocaat en officier van justitie om te reageren op het pleidooi en requisitoir (repliek en dupliek). Aansluitend laatste woord.
* Vrijdag 25 september, 13.30 uur: Sluiting van het onderzoek.
* Vrijdag 9 oktober, 11.00 uur: Uitspraak.

Beperkt aantal plaatsen
In de zittingszaal is een beperkt aantal plaatsen voor de media gereserveerd. Met uitzondering van de door de rechtbank aangewezen media, is het gebruik van audiovisuele apparatuur en mobiele telefoons in de zittingszaal verboden. Bij overtreding van genoemd verbod worden maatregelen genomen.

Aanmelding media
Journalisten, cameramensen, fotografen en rechtbanktekenaars worden verzocht zich voor het requisitoir en het pleidooi apart aan te melden. Het spreekrecht van de moeder van het slachtoffer mag niet worden opgenomen of getekend.

Poolregeling
De rechtbank laat maximaal vier cameraploegen toe in de zittingszaal, deze plekken zijn voor wat betreft het requisitoir gevuld. Aanspreekpunt voor de poolregeling voor opnames van het requisitoir is RTL Nieuws.

Aanmelding graag per e-mail
onder vermelding van:

* datum welke dag u wenst bij te wonen (requisitoir, pleidooi of allebei)

* medium

* naam

* functie

* telefoonnummer

* mobiel telefoonnummer

* e-mail

Parkeren en bereikbaarheid op 26 augustus
Op woensdag 26 augustus start de wielerronde van Zutphen om 18.00 uur. De rechtbank ligt aan het parcours en adviseert bezoekers van de Puttense zaak die met de auto komen om deze niet bij de rechtbank te parkeren. Het gevaar bestaat dat u in de namiddag anders niet meer wegkomt met de auto.

U kunt uw auto parkeren achter de rechtbank, bij het politiebureau aan de Houtwal. U moet dan wel rekening houden met een wandeling van ongeveer 5 minuten.

Rechtszaak
De verdachte is op 20 mei 2008 aangehouden. Hij wordt verdacht van de verkrachting en moord op Christel Ambrosius in 1994. De destijds 23-jarige vrouw werd op zondag 9 januari 1994 levenloos aangetroffen in de woning van haar oma in Putten. Ze bleek te zijn verkracht en op gewelddadige wijze om het leven te zijn gebracht.

Meer informatie
Bekijk het dossier voor meer informatie over de Puttense zaak.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Communicatie rechtbank Zutphen
Telefoonnummer (0575) 59 35 00
E-mail-adres: communicatie.zutphen@rechtspraak.nl

Bron: Rechtbank Zutphen
Datum actualiteit: 24 augustus 2009 Naar boven