Stadsdeel Westerpark Amsterdam



---

Onthulling Vindhek Cultuurpark Westergasfabriek

24 augustus 2009
Op woensdag 26 augustus om 14.15 uur onthult portefeuillehouder Dick Jansen `Het Vindhek©' in Cultuurpark Westergasfabriek. Aan het Vindhek kunnen gevonden voorwerpen worden opgehangen en teruggevonden. Met het Vindhek krijgt het Cultuurpark één centraal punt voor verloren spullen.

U bent van harte welkom om de onthulling bij te wonen op:

Datum: woensdag 26 augustus
Tijd: 14.15 uur
Locatie: Tussen de spartelvijver en de tennisbanen in het Westerpark

Het Vindhek is al een groot succes in het Vondelpark waar het sinds 2006 in de winterseizoenen staat. In 2008 had het Rembrandtpark een Vindboom en in 2009 kreeg de Kinkerstraat een Vindhek. Het Vindhek is ontworpen door Annemarieke Weber. Volgens Weber is het Vindhek een interactief communicatiemiddel, een landmark en ontmoetingsplaats. Het is een concept over respect, eerlijkheid, vertrouwen, empathie en aandacht. Voorbijgangers beginnen dan ook meteen te glimlachen als ze het Vindhek zien. Voor meer informatie zie www.vindhek.com

Dick Jansen: "Het Vindhek is eigenlijk een intelligent object: wat is er nu leuker dan een kunstwerk te helpen versieren, met gevonden voorwerpen. Het is net zoiets als een kerstboom optuigen. Je gaat bijna op zoek om er iets in te hangen. Ik denk dat mensen er vrolijk van worden en dat ze tegelijk iets heel erg braafs doen, dat nemen ze dan maar op de koop toe. Want heel erg braaf doen willen Amsterdammers niet zo gauw, maar ze willen wel heel erg graag iets leuks doen."
---