Erasmus Universiteit Rotterdam

F-gebouw op campus Woudestein feestelijk heropend

Buitenlandse studenten kunnen intrekken in nieuwe campuswoningen

Een zonnige, feestelijke middag was het tijdens de officiële heropening en open huis van het F-gebouw op maandag 24 augustus 2009. Onder toeziend oog van betrokkenen en studenten verklaarden de Erasmus Universiteit Rotterdam en woningcorporatie Stadswonen het voormalig kantoorgebouw, dat tot een complex voor campuswoningen is verbouwd, voor geopend. De buitenlandse studenten kunnen er vanaf 26 augustus 2009 hun intrek nemen.

Directeur van het Erasmus Facilitair Bedrijf Kees Lansbergen opende de middag met een toespraak, waarin hij de partijen die betrokken waren bij de grootschalige verbouwing bedankte voor hun inzet in de afgelopen jaren. Lansbergen noemde de realisatie van de campuswoningen "een mijlpaal". "Een eerste stap in het ambitieuze Masterplan, waarin Woudestein een complete campus met een bruisend hart en een internationale uitstraling wordt."

Stadswonen ontving een symbolisch cadeau van de EUR. Annemarieke van Ettinger - van Herk, manager Wonen & Werken bij Stadswonen, nam de collage met foto's in ontvangst. Als alumnus van de opleiding bedrijfskunde, die voorheen in het F-gebouw gevestigd was, vond zij het speciaal om "aan de start van wonen op de campus in `ons gebouw' te staan". Van Ettinger feliciteerde EUR met deze bijzondere stap en uitte haar enthousiasme dat Stadswonen hier een bijdrage aan kan leveren."Het afgelopen jaar hebben Stadswonen en de EUR hard gewerkt aan het optimaliseren van het beheer van de woningen. We zijn enthousiast dat deze samenwerking tussen de EUR en Stadswonen tot mooie aanbiedingen voor de buitenlandse gasten leidt. Ik heb er alle vertrouwen in dat de huisvesting van de studenten op de campus voor alle betrokkenen tot tevredenheid zal verlopen. Ik wens iedereen hier veel plezier!"

Na het officiële gedeelte konden de aanwezigen een rondje lopen om de woningen te bekijken. De middag werd afgesloten met een drankje in Etappe, het café in het sportgebouw, waar de buitenlandse studenten straks ook 's avonds gereduceerd kunnen sporten, borrelen en eten.

Foto: Stadswonen