Stadsdeel Oost/Watergraafsmeer Amsterdam



---

75 jaar Gerrit Kalff Schoolwerktuin

25 augustus 2009
Woensdag 26 augustus a.s. viert de Gerrit Kalff schoolwerktuin haar 75e verjaardag. Vanaf 14 uur laten de kinderen hun ouders de tuintjes zien. Er wordt ter plekke door de kinderen gekookt met ingrediënten uit eigen tuin bij het Kinder Kookfornuis. Alles staat in bloei, de tuin is groener dan groen en biedt prachtig kleurrijk beeldmateriaal.

Tussen 16 en 18 uur is het receptietijd. Dan zal aan wethouder Marijke Vos een publicatie overhandigd worden die speciaal voor deze gelegenheid is geschreven. De kinderen krijgen daarvan allemaal een exemplaar als herinnerring aan een voor hen zeer bijzonder tuinjaar.

Al meer dan 40.000 kinderen maakten sinds 1934 op de Gerrit Kalff schoolwerktuin in Amsterdam kennis met het verloop van de natuurlijke processen. Daarvoor gingen een jaar rond de handen uit de mouwen, rubberlaarzen aan de voeten en werd er verwoed gehakt, gezaaid, gewied, geharkt én geoogst. Voor deze stadskinderen openbaarde zich de wonderlijke werking van de natuur. En ja, alles uit eigen tuin smaakt véel lekkerder. Je moet er natuurlijk wel iets voor doen maar daar krijg je altijd iets voor terug. Zo hoort het, dat is natuur.