eBoekhuis start met eBooks

26/08/2009 09:36

Centraal Boekhuis B.V.

3.000 titels beschikbaar, drie webwinkels doen direct mee

Bol.com, Selexyz.nl en Vanstockum.nl starten met de verkoop van bijna 3.000 eBook-titels van Nederlandse uitgevers. Centraal Boekhuis verzorgt de digitale distributie onder de naam eBoekhuis. Consumenten kunnen de beschikbare titels vanaf 26 augustus a.s. kopen en downloaden via de genoemde webwinkels.

Uitgeverijen hebben enthousiaste plannen voor het uitbrengen van eBooks. Het aantal beschikbare titels zal dan ook snel toenemen. Een aantal webwinkels, waaronder Bruna.nl, Jongbloed.nl en Studon.nl starten in september met het verkopen van eBooks. Ook zij maken gebruik van de digitale dienstverlening van eBoekhuis. De Nederlandse boekenmarkt kiest ook als het gaat om eBooks voor één vertrouwd distributiepunt van waaruit de complete Nederlandse markt wordt bediend: Centraal Boekhuis.

Snel meer uitgevers, titels en webwinkels

Nog niet alle titels van de aangemelde eBooks zijn leverbaar. Door de vakantieperiode is het niet alle uitgevers gelukt om alle eBook-bestanden aan te leveren. Maar de komende weken zal het aantal uitgevers en titels snel groeien. Voor webwinkels, die zich via een winkelautomatiseerder of inkooporganisatie aansluiten, heeft eBoekhuis aantrekkelijke tarieven. Samen met winkelautomatiseerders en inkooporganisaties worden de technische interfaces op dit moment getest. Daarmee wordt het voor veel boekverkopers met webwinkels eenvoudig om eBooks te verkopen.

Uitbouwen samen met uitgevers en boekverkopers

Plannen voor verdere ontwikkeling en uitbreiding van eBoekhuis zijn er volop. Daaraan wordt in nauwe samenspraak met boekverkopers en uitgevers gewerkt. Als vervolg op de waardevolle brainstormsessies van vorig jaar, zal eBoekhuis ook dit jaar weer dergelijke sessies organiseren op de Frankfurter Buchmesse. Binnenkort ontvangt u daar meer informatie over.





http://www.centraalboekhuis.nl