Politie Groningen

Woensdag 26 augustus 2009

Provincie Groningen, 26-08-2009

Groningen: fietsendief aangehouden

Een 20-jarige inwoner van Groningen werd dinsdagnacht op de Visserstraat door de politie aangehouden. De jongeman reed op de fiets weg toen hij in de Oude Kijk in t Jatstraat enkele agenten zag. De dienders wisten hem op de Visserstraat te achterhalen. Omdat het slot van het rijwiel was geforceerd en de fietser een vaag verhaal had over de herkomst van de tweewieler, werd de 20-jarige meegenomen naar het bureau. Daar bekende hij de diefstal van de fiets. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: man regelt overnachting

Een 53-jarige man regelde dinsdag op alternatieve wijze overnachting bij de politie. De man meldde zich eerst bij het politiebureau aan de Rademarkt met de mededeling dat hij een fles drank had gestolen en hij verzocht te worden opgesloten. Het delict was daarvoor niet ernstig genoeg waarna de man vriendelijk werd verzocht weer te vertrekken. Hij voldeed hieraan, liep naar de overkant en smeet een ruit van van een winkel in. De man werd daarop alsnog aangehouden en ingesloten.

Stadskanaal: jongen gewond

Een 16-jarige snorfietser uit Stadskanaal liep dinsdagavond ernstige verwondingen aan zijn gezicht op. De jongen reed rond half elf over het achterpad van zijn woning aan de Convenantstraat toen hij vermoedelijk met een nog onbekend hard voorwerp in zijn gelaat werd geslagen. Hij moest in het ziekenhuis door een kaakchirurg worden behandeld. De politie is een onderzoek gestart. Volgens de jongen rende de dader weg richting Maarsbroek. Vandaag wordt in de omgeving een buurtonderzoek gehouden.

Delfzijl: aanhoudingen na mishandeling

De politie arresteerde dinsdagacht twee 18-jarige inwoners van Farmsum. Beiden worden verdacht van een ernstige mishandeling enige tijd ervoor op de Hogelandsterweg in Delfzijl. Daarbij zou een 28-jarige Delfzijlster met een slagwapen klappen hebben gehad. Een 19-jarige getuige die de politie wilde bellen werd ook geslagen. De 28-jarige moest in een ziekenhuis aan verwondingen aan onder meer zijn gezicht worden behandeld. De twee verdachten werden in een woning in Farmsum aangehouden. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van de mishandeling.

Zuidbroek: vrouw licht gewond bij ongeval

Een 32-jarige vrouw uit Zuidbroek is dinsdagochtend op de kruising Kerkstraat met De Vennen licht gewond geraakt bij een verkeersongeval. Een 56-jarige automobilist nam op de kruising de bocht een beetje te krap. De fietsster had de auto niet gezien. Hierdoor werd de vrouw op haar fiets aangereden. Zij kwam ten val. Het slachtoffer werd door ambulancepersoneel op de plek van het ongeval behandeld. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Stadskanaal: getuigen mishandeling gezocht

De politie is op zoek naar getuigen van en informatie over een mishandeling van een zwangere vrouw op zaterdag 25 juli bij het busstation aan de Navolaan in Stadskanaal. De vrouw stond met familie omstreeks tien voor vijf bij de bus te wachten toen een groepje jongeren zonder aanleiding haar verstandelijk gehandicapte broertje begon uit te schelden. De vrouw vroeg de jongeren daarmee op te houden wat haar op meerdere klappen vanuit de groep kwam te staan. Ze hield daar relatief licht letsel aan over. De daders zijn vier jongens en 1 meisje. Het meisje was blank en had lang rood haar, drie jongens hadden een licht getinte huidskleur, een jongen was donker. Mensen die kunnen helpen de verdachten op te sporen, worden vriendelijk verzocht contact op te nemen met Regiopolitie Groningen via het telefoonnummer 0900-8844.

Delfzijl: fietsster valt over elektriciteitskabels

Een 57-jarige vrouw uit Drachten is dinsdagnacht op de Wierdeweg gewond geraakt bij een ongeval. De fietsster was over
elektriciteitskabels gereden en daarbij ten val gekomen. Zij werd met beenletsel door ambulancepersoneel onderzocht. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Provincie: politie controleert voor veilig verkeer

Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. Morgen, op donderdag 27 augustus, controleert de politie op de volgende plaatsen:


- Provincialeweg N355 Groningen -Zuidhorn en


- Ring Zuid/Oost in Groningen

Maar ook op andere plaatsen en tijdstippen zijn controles mogelijk. De politie controleerde dinsdag 25 augustus op diverse plaatsen op snelheid en het dragen van gordels.


- Tolbert, Oldebertweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1478, aantal overtredingen: 56, hoogst gemeten snelheid: 71 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.


- Noordwijk, Noorderweg: aantal geregistreerde voertuigen: 511, aantal overtredingen: 183, hoogst gemeten snelheid: 91 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.


- Veendam, Rijksweg N33: aantal geregistreerde voertuigen: 3076, aantal overtredingen: 18, hoogst gemeten snelheid: 136 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.


- Groningen, Friesestraatweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1957, aantal overtredingen: 79, hoogst gemeten snelheid: 97 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.


- Groningen, Sontweg: gordelcontrole, aantal geregistreerde voertuigen: onbekend, aantal overtredingen: 8.


- Groningen, Antonius Deusinglaan, Westersingel en Helperzoom: roodlichtcontrole, aantal geregistreerde voertuigen: onbekend, aantal overtredingen: 22.