Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 10.45 uur

Utrecht, 26-08-2009

Inbrekers aangehouden

UTRECHT De politie heeft in de nacht van dinsdag 25 op woensdag 26 augustus twee mannen aangehouden omdat zij probeerden in te breken in een huis aan de Douwes Dekkerstraat.

Rond 01.45 uur kreeg de politie een melding van een getuige die zag dat twee mannen zich verdacht gedroegen. Het tweetal probeerde via het balkon van een huis aan de Douwes Dekkerstraat binnen te komen. Ter plaatse troffen agenten een grote groep studenten aan. De studenten gaven aan dat er niets aan de hand was en het een grap betrof.

De twee inbrekers, 20 en 21 jaar beiden uit Delft, werden aangehouden. De bewoonster was zich rot geschrokken en gaf aan dat zij de grap niet kon waarderen. De studenten hebben beloofd om hun excuses aan de bewoonster te gaan maken.

Straatroof

UTRECHT Op de Amsterdamsestraatweg vond dinsdagmiddag 25 augustus een beroving plaats waarvan een vrouw het slachtoffer werd.

Een 30-jarige vrouw uit Maarssen fietste omstreeks 17.30 uur over de Amsterdamsestraatweg in de richting van Maarssen. Ter hoogte van de sportvelden kwam een scooter met twee jongens erop achter de vrouw rijden. Plotseling reed de scooter voorbij en pakte de bijrijder de tas van de vrouw onder haar snelbinders vandaan. De scooter met de twee verdachten verdween tussen de sportvelden door, vermoedelijk in de richting van Maarssen.

De politie is op zoek naar getuige(n) van deze beroving. Heeft u iets gezien of informatie, belt u dan met de politie van het bureau Utrecht noord, tel.: 0900 88 44.

Aanrijding letsel

UTRECHT Dinsdagavond vond op de Vleutenseweg een aanrijding tussen een auto en een voetganger plaats.

Een 19-jarige man uit De Meern stak rennend omstreeks 21.50 uur de Vleutenseweg over vanaf Nieuw Engeland in de richting van Lombok. Hierbij zag hij een automobilist over het hoofd. De 23-jarige bestuurder uit Hilversum zag geen kans meer de voetganger te ontwijken en reed tegen de voetganger aan. Het slachtoffer werd, met onbekend letsel, door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De verkeerspolitie onderzoekt de exacte toedracht van de aanrijding.