Politie Utrecht

Persberichten Rijn en Venen, 10.50 uur

Utrecht, 26-08-2009

Technische verkeerscontrole

ABCOUDE- Tijdens de feestweek 25 augustus heeft de politie bij een scootercontrole twintig bekeuringen uitgeschreven.

Op dinsdagavond hebben agenten rond 22.00 uur op de Nieuwe Amsterdamseweg een scootercontrole gehouden. Voor alle overtredingen is proces-verbaal opgemaakt, onder andere voor het niet kunnen tonen van het bromfietsrijbewijs of kentekenbewijs en voor de snelheid.

Mishandeling

HARMELEN- Op 25 augustus is na een verkeersconflict een man aangehouden voor mishandeling.

Rond 21.20 uur kreeg de politie een melding van een verkeersconflict op de Waterhoen. Volgens een 43-jarige man uit Harmelen zou een 41-jarige pizzakoerier uit Woerden te hard door de straat hebben gereden. Er ontstond een woordenwisseling en vervolgens heeft de man de pizzakoerier geslagen en bedreigd. Toen de agenten de man wilden aanhouden werkte hij niet mee. De agenten hebben uiteindelijk met pepperspray geprobeerd hem te overmeesteren. De man rende weg en na een korte achtervolging hebben de agenten de man weten te arresteren. Hij is ingesloten voor verhoor.

Heling

MAARSSEN- Op maandag 24 augustus zijn een jongen en een man aangehouden voor heling.

Rond 14.30 uur kreeg de politie een melding dat op het Fazantenkamp twee jongeren tevergeefs een scooter probeerden te starten en hem vervolgens verstopten in de bosjes. Toen de agenten ter plaatse kwamen troffen zij de scooter aan zonder kentekenplaat en met een verbroken contactslot. Dankzij een getuige konden een 17-jarige jongen uit Maarssen en een 18-jarige man uit Utrecht worden aangehouden. De scooter is in beslag genomen en wordt onderzocht.

Diefstal, de politie is op zoek naar een getuige.

MIJDRECHT- Op 25 augustus heeft een man een geldbedrag gestolen bij een bedrijf, hij is aangehouden. De politie is op zoek naar een getuige.

Rond 16.00 uur kreeg de politie een melding van diefstal uit de dierenkliniek op de Dorpsstraat. Een man was de kliniek binnen gegaan en verliet na met een medewerkster gesproken te hebben de zaak met een folder. Toen de medewerkster in de kassa keek zag ze dat papiergeld was verdwenen. Zij is toen samen met een collega naar buiten gegaan om de verdachte achterna te gaan.

De politie heeft met meerdere eenheden uitgekeken naar de man en uiteindelijk hebben ze een 32-jarige man uit Breukelen aangehouden die voldeed aan het signalement wat een medewerker van het bedrijf gegeven had.

De medewerkster en haar collega werden buiten op de Dorpsstraat aangesproken door een vrouw met twee kleine kinderen. Zij vroeg of er soms iets gestolen was en vertelde dat de man die wegliep wel vaker dingen had gestolen. De politie is op zoek naar deze vrouw, zij kan contact opnemen met 0900-8844 district Rijn en Venen.

Getuigen gezocht

WOERDEN Op de laatste dag van de vakantieweek is een incident geweest waarbij twee vrouwen van 31 en 18 jaar licht gewond zijn geraakt.

Een 31-jarige vrouw uit Woerden kreeg rond 00.30 uur een woordenwisseling met een voor haar onbekend groepje personen. Op een gegeven moment werd er geslagen waarbij de twee vrouwen gewond raakten aan het gezicht en hand. Ter plaatse heeft de politie twee 20-jarige mannen uit Woerden aangehouden en overgebracht naar het APU in Houten voor verhoor. De 31-jarige vrouw heeft aangifte gedaan van mishandeling. De politie is nog op zoek naar getuigen van dit incident en vraagt contact op te nemen met het wijkteam Woerden via 0900-8844.