Gemeente Beek


Plastic afval kun je beter scheiden

Geef plastic afval een nieuw leven

Â

Inzameling vanaf september

Â

Vanaf september wordt in de gemeente Beek het plastic verpakkingsafval gratis apart ingezameld. Naast het scheiden van bijvoorbeeld GFT-afval, glas en papier kunt u dan ook plastic verpakkingen, zoals plastic flessen, flacons, tubes, plastic zakken, plastic bakjes en boterkuipjes scheiden van het overige afval.

Â

Hoe moet plastic verpakkingsafval aangeboden worden?

Â

Bewoners van laagbouwwoningen kunnen hun plastic verpakkingsafval verzamelen in speciale zakken, die vanaf medio september één keer per maand huis-aan-huis worden ingezameld. Eind augustus / begin september ontvangen deze huishoudens een informatiefolder met vermelding van de inzameldagen en een aantal speciale afvalzakken om het plastic verpakkingsafval in te verzamelen. Daarna kunnen deze speciale afvalzakken op verschillende locaties in de gemeente gratis afgehaald worden. Welke locaties dit zijn, zal in de loop van september worden gepubliceerd op de gemeentelijke infopagina en op deze website.Â

De bewoners van hoogbouw, te weten de Carmelflats, kunnen dit afval deponeren in de speciale verzamelcontainers die bij de flats worden geplaatst.

Â

Goed voor het milieu

Â

Het inzamelen van plastic heeft een gunstig effect op het milieu. Door gescheiden inzameling van plastic afval ontstaat grondstof voor nieuw verpakkingsmateriaal en voor bijvoorbeeld vloerbedekking, automaterialen en fleecekleding. Recycling van plastic zorgt er daarnaast voor dat er minder plastic verpakkingsafval in de afvalverbrandingsovens verdwijnt. De CO2 uitstoot daalt daardoor. Daarnaast betekent het gescheiden aanbieden van plastic verpakkingsafval ook een afname van de hoeveelheid restafval. Dat scheelt dus ruimte in de afvalbak, waardoor deze minder snel vol raakt.

Â