Project Gemeente Westland

pleit voor compensatieregeling schade boktor
Westland pleit voor compensatieregeling schade boktor Publicatiedatum: 26-08-2009

Wethouder Arne Weverling van de gemeente Westland wil bij het ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Voedselkwaliteit (LNV) pleiten voor een regeling die de schade vergoedt als gevolg van de aanwezigheid van de Oost-Aziatische boktor.
De Plantenziektenkundige Dienst (PD) heeft in het Westland twee uitvlieggaten en twee levende larven van deze boktor aangetroffen. Om te voorkomen dat de boktor zich op den duur in het gebied vestigt, heeft het ministerie van LNV besloten dat alle loofbomen en struiken in het gebied, met een straal van 100 meter rond de besmetting, verwijderd moeten worden.

Weverling heeft vandaag een bezoek gebracht aan de bewoners van de woningen waarvan de tuin volledig op de schop gaat. Hij is van mening dat bewoners in het getroffen gebied een schadevergoeding moeten krijgen. "Deze mensen worden ongewild geconfronteerd met een rigoureuze verwijdering van al het groen in hun tuin. Dat is heel ingrijpend. Het is een terechte beslissing van het ministerie, maar een compensatieregeling is dan wel op zijn plaats."

Op dinsdag 1 september vindt een informatieavond plaats voor de omwonenden. Zij krijgen hiervoor een persoonlijke uitnodiging.