Platform Biologica


Verkiezing van het lekkerste biologische product

De PBS organiseert in het kader van de Week van de Smaak het Grootste Internet Smaakpanel. Klanten van natuurvoedingswinkels worden vanaf 10 september uitgenodigd om hun top vijf van favoriete biologische producten op de website www.proefenstem.nl kenbaar te maken. Begin november worden de stemmen geteld en wordt het lekkerste biologische product bekend gemaakt. De deelnemers met de origineelste motivaties voor hun smaaktopper worden beloond met een smaakfeest voor twee personen op Landgoed Rhederoord, of gratis biologische boodschappen ter waarde van EUR 50,-. De actie is opgezet door het Promotiebureau Biologische Speciaalzaken, waar Biologica voorzitter van is.

Nieuwe oogst
Veel biologische winkels vieren vanaf de Week van de Smaak de komst van de verse oogst, zoals de nieuwe aardappelen uit Nederland, de Hollandse appels en peren, de Hollandse pompoenen, de druiven en allerlei fruitproducten die van nieuwe oogst gemaakt zijn. Enkele kandidaten voor de verkiezing:

Bio aardappel: verrassend veelzijdig
De nieuwe oogst aardappelen rekenen wij tot de smaaktoppers in de natuurvoedingswinkels, van de rode raja's tot de kruimige ditta's. Kijk ook eens op www.pieperpad.nl voor prachtige fietstochten langs aardappelvelden en mooie natuur.

Bio appel : in alle soorten en maten
De biologische appels uit Nederland zijn nu op z'n allerlekkerst. Net geplukt van de boom, dus verser kan niet en dat proef je. De biologische telers hebben verschillende soorten in de aanbieding zoals Elstar, Santana (geschikt voor 50% van de mensen met een appelallergie!), de Rode Boskoop, Goudrenet en Sterappel.