FloraHolland


Tweede fase distributiehal Potplanten in Naaldwijk klaar

NAALDWIJK ,26 augustus 2009 (persbericht) - Begin augustus is de laatste hand gelegd aan de tweede fase van de verbouwing van de distributiehal voor potplanten bij FloraHolland Naaldwijk. Begin 2008 werd het eerste deel van deze vernieuwing al afgerond. Daarbij verdubbelde de oppervlakte van de hal tot de huidige 18.000 m2. In de tweede fase is een hellende en geautomatiseerde buffer in het distributieproces na de klok geplaatst. De fysieke inspanning voor medewerkers wordt daardoor verlicht en er kan flink op arbeidsuren worden bespaard. Met de nieuwe potplantenhal kan FloraHolland Naaldwijk de toenemende plantenstroom nu en in de toekomst beter aan. Ook de veranderingen die door beeldveilen en deense container-veilen in de distributiewerkwijze optreden, kunnen in de nieuwe distributiehal gemakkelijk worden ingevoerd.

Ina Tillema, manager Logistiek van FloraHolland Naaldwijk: "Zo'n 65 procent van alle planten wordt in de Greenport Westland/Oostland geproduceerd. Wij zitten dus midden in het productiegebied en daarom hebben veel plantenhandelaren zich hier gevestigd. Met de verbeteringen in de hal kunnen we de kwaliteit van onze dienstverlening aan deze klanten blijven garanderen."

In de oude situatie (van voor 2008) was de hal minder veilig en onvoldoende efficiënt. Onnodig kruisend verkeer is na de eerste fase al flink afgenomen. Aflopende goten en rembakken zorgen voor een betere werksituatie. De complete verbouwing heeft meer dan twee jaar geduurd. FloraHolland is er samen met de aannemers en dankzij een goede planning in geslaagd de overlast voor kopers te beperken. Uitvoering van de (ver)bouwwerkzaamheden vond vooral na werktijd en in de weekenden plaats.

Fotobijschrift:
De distributiehal Potplanten met links de nieuwe buffer.