Gemeente Wijdemeren



1,6 miljoen voor reconstructie


1,6 miljoen voor reconstructie

Burgemeester en wethouders willen zo snel mogelijk met de reconstructie van de Herenweg en het Breukeleveense Meentje in Breukeleveen beginnen.

Het college vraagt de gemeenteraad hiervoor 1,6 miljoen euro beschikbaar te stellen.

Samen met klankbordgroep
De Herenweg en het Breukeleveense Meentje in Breukeleveen zijn aan een opknapbeurt toe. Voor deze grootschalige reconstructie is in goede samenspraak met een klankbordgroep een ontwerp gemaakt. Tijdens de inzagetermijn is geen enkele zienswijze ingediend.

Wat gaat er gebeuren?
Het plan is er ondermeer op gericht de veiligheid te verbeteren. De gemeente laat de rijbaan visueel versmallen door het aanbrengen van rode fietsstroken. Het trottoir en de parkeerstroken worden vernieuwd en de sloot krijgt over de hele lengte een nieuwe beschoeiing. Ook de bushalte bij de aansluiting met de Nieuw Loosdrechtsedijk krijgt een facelift. Door de nieuwe inrichting zijn bedrijven en woningen straks tijdens de grote zomerdrukte beter bereikbaar dan nu.

Uitvoering werkzaamheden
In verband met de drukte in de zomer wil de gemeente het werk zoveel mogelijk van november tot en met maart laten plaatsvinden. Als de raad instemt met het reconstructieplan kan de aannemer al rond 1 november starten met het werk. In overleg met de ondernemers en de aannemer stelt de gemeente een uitvoeringsplan op.

Op woensdag 2 september bespreekt de commissie Ruimte en Economie het reconstructieplan. Vervolgens staat het op donderdag 24 september op de agenda van de gemeenteraad.

(26-08-2009)