Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom , 26-08-2009

Drie skimmers aangehouden dankzij oplettende getuige

BERGEN OP ZOOM: Woensdag kreeg de politie even na 02.00 uur melding van een zeer oplettende getuige. Deze meldde dat drie personen zich verdacht ophielden bij de benzinepomp aan Kastanjelaan. De politie ging kijken en trof drie personen aan in de bosjes. De drie konden geen goede verklaring geven voor hun aanwezigheid. De getuige liet de politie zien waar ze de mannen eerder had gezien.
Bij fouillering van de drie mannen werden autosleutels aangetroffen. In de bijbehorende auto werd een navigatiesysteem aangetroffen, waarin het adres van een nabijgelegen benzinepomp was ingevoerd. Bij controle van de benzinepomp werd skimapparatuur aangetroffen op de pinautomaat. De apparatuur is voor onderzoek in beslag genomen.
De politie hield de drie mannen aan. De twee 41-jarige mannen en de 21-jarige man uit Roemenie zijn overgebracht naar het politiebureau voor verder onderzoek. Hun auto en de, in het benzinestation
aangetroffen, pinapparatuur is in beslag genomen voor onderzoek. De gedupeerde is in kennis gesteld. De politie zal aangifte opnemen.

De politie hield de afgelopen weken meerdere personen aan in verband met skimmen. Gisteren nog is een 16-jarige Roemeen aangehouden in het winkelcentrum in Etten-Leur. De jongen werd tussen het plafond aangetroffen, nadat twee gevallen van skimming in twee verschillende winkels werden vastgesteld.

Tweetal aangehouden na vondst drugs in auto

BERGEN OP ZOOM: De politie hield dinsdag tegen 15.00 uur twee personen aan op de Zuid-Oostsingel. De twee werden tijdens een verkeerscontrole staande gehouden. Bij het aanspreken van de bestuurder rook de politie een henneplucht. In het voertuig bleek 1,6 gram hennep en 2,6 gram speed aanwezig te zijn. De drugs zijn in beslag genomen en de twee inzittenden zijn aangehouden. Na verhoor bleek de 24-jarige bestuurder uit Bergen op Zoom niets met de drugs te maken te hebben. De drugs waren van de 33-jarige inzittende van de auto, een man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Voor de bestuurder is sepot opgemaakt. De inzittende is met een dagvaarding in vrijheid gesteld.

Drietal aangehouden met drugs dankzij oplettende getuige

ROOSENDAAL: Een oplettende getuige meldde dinsdagmiddag om 15.55 uur dat er een auto met drie personen in de Kardinaal van Rossumstraat stond. De drie zouden rondhangen in brandgangen en gedroegen zich verdacht.
De politie ging poolshoogte nemen en trof de auto in eerste instantie wel aan, maar er was niemand bij het voertuig aanwezig. Kort daarop zagen de agenten drie personen lopen in een brandgang. De drie werden aangesproken en bleken in bezit van meerdere zakjes hennep en een kleine hoeveelheid hasj. De drie zijn aangehouden en de drugs zijn in beslag genomen. Het gaat om een 26-jarige man, een 28-jarige man en een 24-jarige vrouw, allen afkomstig uit Frankrijk. De drie werden meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. De hennep en de hasj werd hier gewogen. Het ging om 28,4 gram hennep en 4 gram hasj. De drie zijn na verhoor met een dagvaarding in vrijheid gesteld.

Man aangehouden na veroorzaken overlast

STEENBERGEN: De politie heeft woensdagnacht de handen vol gehad aan een bewoner van de Wolfersblok. De man belde continue met zowel het teleservice- als het alarmnummer van de politie met klachten over zijn buren. Ook maakte hij vulgaire opmerkingen tegen de centralisten. De politie ging daarop naar de woning van de man en sprak hem aan op zijn gedrag. Hij beloofde verbetering en zou niet meer bellen.
Om 04.20 uur meldde een bewoner van de Wolgersblok dat een buurman veel overlast veroorzaakte door het draaien van harde muziek. Het bleek om dezelfde man te gaan. Bij het aanspreken van de man, die al bij het eerste bezoek zicht baar onder invloed van alcohol verkeerde, werd hem duidelijk gemaakt dat hij moest stoppen met het veroorzaken van overlast. Toen de man niet mee mocht naar het politiebureau om een klacht in te dienen tegen zijn buren, omdat hij eerst moest
ontnuchteren, begon hij op straat te schreeuwen en te vloeken. De 44-jarige man werd hierop aangehouden voor het veroorzaken van nachtrumoer.

Getuige overloopt inbrekers in kantoorpand

ROOSENDAAL: Dinsdag kreeg de politie rond 19.30 uur melding van een inbraak aan de Gewenten. Een huurder van het pand was die avond in zijn kantoor aan het werk, toen hij een man in het pand zag. Hij ging kijken en zag drie mannen het pand uit rennen en wegrijden in een auto. Hierop belde de 38-jarige man uit Klaaswaal de politie. De inbrekers hadden een deur van het pand geforceerd om binnen te komen en hadden een deel van het pand doorzocht. Ze richtten binnen meerdere vernielingen aan en gingen er bij het zien van de melder zonder buit vandoor.
De gedupeerde deed aangifte van inbraak. Van de melder is een
uitgebreide getuigenverklaring opgenomen.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 26-08-2009 12:00 | © Regio Midden en West Brabant |