Gerechtshof Arnhem


Geëist contactverbod door nabestaanden toegewezen

Arnhem, 26 augustus 2009 â Nabestaanden vorderen een contactverbod tegen de ex-echtgenoot (gedaagde) van een slachtoffer dat in 2007 om het leven is gekomen/is gebracht. De voorzieningenrechter heeft vandaag bepaald dat de vordering wordt toegewezen.

Gedaagde is door de rechtbank veroordeeld voor doodslag op zijn voormalige echtgenote. Het hoger beroep staat gepland voor 12 oktober 2009 bij het gerechtshof Arnhem. Gedaagde stuurt de nabestaanden vanuit detentie brieven en kaarten en hij zoekt ook telefonisch contact. De nabestaanden stellen dat de brieven en telefonische contacten erg belastend en grievend voor hun zijn. Zij komen hierdoor niet toe aan het verwerken van hun verdriet om het verlies van de overledene. Daarnaast voelen zij zich erg onveilig en bedreigd. Gedaagde stelt dat de brieven niet bedreigend zijn.

De voorzieningenrechter is van oordeel dat gedaagde hoogst onzorgvuldig en dus onrechtmatig naar de nabestaanden handelt door veelvuldig contact te zoeken, dit ondanks nadrukkelijke verzoeken dat niet te doen en wetend hoe de nabestaanden hierdoor worden getroffen. De voorzieningenrechter wijst de vordering toe en verbiedt gedaagde daarmee om op welke manier dan ook contact op te nemen met de nabestaanden.

LJ Nummer

BJ6118

Bron: Rechtbank Arnhem
Datum actualiteit: 26 augustus 2009 Naar boven