Gemeente Lelystad

Lelystad pakt aanblik erfafscheidingen Zuiderzeewijk aan

Woensdag 26 augustus 2009

De gemeente Lelystad start samen met woningcorporatie Centrada en de Bouwadvieswinkel deze herfst met een pilot-actie, die het vervangen van schuttingen in de Zuiderzeewijk mogelijk moet maken.

Aantrekkelijk maken

Deze aanpak van erfafscheidingen is een aanvulling op de grootschalige renovatie van de huurwoningen van Centrada én de aanpak van Groot Onderhoud in de openbare ruimte door de gemeente Lelystad in deze wijk. Particuliere huiseigenaren worden in de gelegenheid gesteld tegen gereduceerde kosten hun erfafscheiding te verbeteren. Nieuwe en kwalitatief goede schuttingen maken de renovatie compleet en zorgen voor een aantrekkelijke aanblik van de wijk.

Kwaliteit erfafscheidingen

Veel woningen in de Zuiderzeewijk grenzen met hun achterzijde aan openbaar gebied. De inrichting van de erven en de wijze van inrichting van de erfgrens is op veel plekken goed zichtbaar en daardoor beeldbepalend voor de omgeving. De kwaliteit en staat van onderhoud is echter op veel plaatsen onder de maat en heeft een negatieve invloed op het beeld van de wijk. De aanpak van erfafscheidingen zorgt ervoor dat de gehele Zuiderzeewijk een nette uitstraling krijgt, dat er meer eenheid is in de openbare ruimte.

Realisatie lente 2010

Centrada heeft de vervanging van de schuttingen meegenomen in haar renovatieplannen voor de huurwoningen. Particuliere huiseigenaren worden door de gemeente in de gelegenheid gesteld voor de helft van de uitvoeringskosten mee te doen aan dit project. In september worden zij uitgenodigd voor een informatieavond en in november en december volgen meer individuele gesprekken met de huiseigenaren over de persoonlijke wensen en de kosten. In de lente van 2010 wordt de renovatie van erfafscheidingen door de gemeente, gelijktijdig met het Groot Onderhoud van de openbare ruimte, gerealiseerd. De Bouwadvieswinkel is informatiepunt en bemiddelt in de renovatie van de erfafscheidingen.
---