Gemeente Dongeradeel


Inspraak Milieueffectrapportage (MER)

De Vereniging Windpark Dongeradeel is van plan om alle bestaande windturbines in Dongeradeel te verwijderen en te vervangen door een windturbinepark van 6 grote windturbines van in totaal 18 MW. Centraal staat de locatie langs de Lauwersseewei ten zuiden van Metslawier. Op basis van de startnotitie en de door de gemeenteraad vastgestelde richtlijnen is door de Vereniging Windmolenpark een milieueffectrapport opgesteld.

Milieueffectrapport
In het milieueffectrapport (MER) zijn de milieueffecten van de voorgenomen activiteit onderzocht. Publicatie van het MER is een stap in de voorbereidingsprocedure. Het MER is bedoeld voor het verzamelen van gegevens als basis voor een zorgvuldig planologisch besluit. Het gaat in dit stadium dus niet om besluitvorming over de vraag of het windturbinepark al dan niet mag worden gerealiseerd.

Terinzagelegging
Het MER ligt van 26 augustus tot en met 7 oktober 2009 tijdens openingsuren ter inzage bij de balie van het gemeentehuis, Koningstraat 13 te Dokkum. Het MER kunt u ook onder aan deze pagina downloaden.

Zienswijzen
Iedereen kan zijn of haar schriftelijke zienswijze op het MER tot en met 7 oktober 2009 indienen bij Gemeente Dongeradeel College van burgemeester en wethouders
Postbus 1
9100 AA DOKKUM

Zienswijzen kunnen slechts betrekking hebben op het niet voldoen van het rapport aan de Wet Milieubeheer dan wel op onjuistheden in het MER. Alle ingediende zienswijzen zijn in principe openbaar. Mocht u niet willen dat uw persoonlijke gegevens bekend worden, dan kunt u dat in een aparte brief aangeven bij uw zienswijze. De zienswijze zelf kunt u dan anoniem, dus zonder persoonlijke gegevens, bijvoegen.

Inlichtingen
Voor nadere informatie of voor het maken van een afspraak voor het inbrengen van een mondelinge zienswijze, kunt u op maandag, woensdag of donderdag contact opnemen met: de heer J. Zijlstra, afdeling REO, tel. 0519 - 298827 of via email j.zijlstra@dongeradeel.nl

Kijk hier voor meer informatie over windenergie in de gemeente Dongeradeel.

Mileueffectrapport 13/5/2009 Versie: Hoofdrapport - definitief Bestandsgrootte: 3,82 MB