Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 26-08-2009

17-jarige asielzoeker aangehouden voor mishandeling

OISTERWIJK:De politie heeft vannacht op aanwijzing van een medewerker van het AZC een 17-jarige bewoner aangehouden die een 24-jarige medewerkster had mishandeld. De medewerkster had gezien dat de jongen kennelijk bier had gedronken in zijn kamer. Er lagen diverse blikjes op de grond. Dit is tegen de regels in het huis. Toen ze in de koelkast keek of er nog bier in lag, ging de jongen door het lint.

Het slachtoffer verklaarde dat zij een blik bier uit de koelkast van de jongen wilde pakken. Op dat moment sloeg hij haar tegen haar kin. Vervolgens gooide hij een blik bier in haar richting die rakelings langs haar geen vloog en tegen de muur kapot sloeg. Vervolgens begon de verdachte met eieren te gooien. Vervolgens probeerde hij de zaklantaarn van een andere begeleider te pakken en uitte enkele bedreigingen. Op dat moment greep de beveiliging in. De jongen, die kennelijk een alcoholprobleem heeft, werd overgedragen aan de politie.

Kaasdief in de cel gezet

TILBURG: Een 21-jarige Tilburger is dinsdagavond omstreeks 20.00 uur in een supermarkt aan de Broekhovenseweg betrapt. Op de camera werd gezien dat hij een verpakking met kaas ter waarde van 1,55 euro in zijn jaszak stopte en niet afrekende bij de kassa. De dief bleek nog meer op zijn kerfstok te hebben. Hij werd daarom in verzekering gesteld.

Aan het bureau bleek dat de kaasdief ook nog gesignaleerd stond in het opsporingsregister. Hij werd nog gezocht vanwege het feit dat hij de auto van zijn vader, de nacht van zondag 23 op maandag 24 augustus jl. in Tilburg Noord gestolen had. Deze auto werd gisteravond aangetroffen op de parkeerplaats van de supermarkt. Ook stond er nog een andere winkeldiefstal voor hem open. Het gaat om de diefstal van drop en badschuim uit een drogisterij in Udenhout op 30 juli jl. Er is besloten om de drie zaken te voegen in één dossier.

Tilburgse jongen met balletjespistool aangehouden

TILBURG: De politie heeft gisteravond na een melding op de
Goirkekanaaldijk een 15-jarige jongen aangehouden die in het bezit was van een zwart 'balletjespistool. Dergelijke wapens zijn in sommige zuidelijke vakantielanden te koop maar zijn in Nederland verboden omdat ze geschikt zijn om mensen mee af te dreigen. Ook werd ter plaatse een 31-jarige oom van de jongen aangehouden. Hij was in het gezelschap van zijn neefje.

De knul verklaarde dat hij met zijn ruzie had gekregen, ze hadden kennelijk gestoeid waarna dat uit de hand was gelopen. Hij was naar buiten gegaan, zijn oom was hem achterna gekomen. De jongen vertelt dat hij buiten zijn pistool, waarin geen balletjes zaten, uit zijn tas haalde en in zijn handen nam. Hij was op dat moment erg boos op zijn oom. Dit is kennelijk gezien door een getuige die de politie belde. De oom verklaart dat hij wel wist dat zijn neef ' BB gun' heeft. Hij was daar gisteravond niet mee bedreigd. Het duo is na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen de 15-jarige knul wordt proces-verbaal opgemaakt ingevolge de Wet Wapens en Munitie.

Vechtersbazen aangehouden in Tilburg Noord

TILBURG: De politie heeft dinsdag aan het eind van de middag bij een flat op de Kapelmeesterlaan twee Tilburgers, 24 en 29 jaar aangehouden ter zake openlijke geweldpleging. De 29-jarige verdachte is woonachtig in een flat aldaar. Bij hem was de 24-jarige verdachte op bezoek. De mannen kregen ruzie met elkaar die buiten werd voortgezet. Daarbij werd onder meer de glazen toegangsdeur, een hemelwaterafvoer,
plantenbakken en een brievenbus vernield.

De agenten troffen beide mannen voor de flat aan. Ze werden van elkaar gescheiden. Ze hadden beiden striemen, krassen, schaafwonden en bloed op de armen. Ze waren erg boos op elkaar. Kennelijk was de jongste verdachte bij de ander op bezoek geweest, daarbij was een heftige woordenwisseling ontstaan die uitliep op een vechtpartij die buiten werd voortgezet. Daarbij werden ook vernielingen aan de flat
aangericht. De huismeester heeft daar van aangifte gedaan. De vriendin van de oudste verdachte die de ruzie probeerde te sussen heeft mogelijk glassplinters in haar ogen gekregen. De vernielingen zouden met name door de jongste verdachte zijn aangericht. Beide verdachten willen tegen elkaar aangifte doen van mishandeling. Er waren diverse buurtbewoners getuige van het incident.

Tilburger biedt vermoedelijk vervalste travellercheques aan

TILBURG: De politie heeft dinsdagmiddag bij het GWK aan de Spoorlaan een 51-jarige Tilburger aangehouden die daar probeerde vermoedelijk vervalste travellercheques te verzilveren. Het ging om vier cheques ter waarde van elk 500 euro.

De verdachte verklaarde dat de cheques vanmorgen bij hem thuis bezorgd waren. Ze waren verstuurd vanuit Turkije. Een Nigeriaanse vrouw had hem via de chat gevraagd om deze cheques voor haar te verzilveren en de opbrengst naar Nigeria te versturen. De Tilburger heeft deze vrouw via een chatsite leren kennen en mailt regelmatig met haar. De politie laat de afdeling falsificaten onderzoeken of de cheques inderdaad vals zijn. Als dat het geval is, kan de Tilburger een proces-verbaal tegemoet zien.

Tilburger vast na bedreiging agenten

TILBURG: Een 35-jarige Tilburger is dinsdagmiddag omstreeks 12.00 uur tijdens een controle op de Spoorlaan zijn zelfbeheersing verloren. De man kreeg van agenten een bekeuring omdat hij zijn autogordels niet droeg. Hij uitte diverse dreigementen en pleegde verzet tijdens zijn arrestatie. De agressieve man is in verzekering gesteld.

Agenten waren gisteren bezig met een verkeerscontrole op de Spoorlaan. Een 35-jarige Tilburger werd met zijn auto aan de kant gezet. Hij had geen autogordels om. Hij reageerde direct erg agressief op de vordering om zijn rijbewijs te tonen. Hij riep: Zoek hem zelf
bijdehandje". Ook een identiteitsbewijs kon of wilde hij niet tonen. Hierop werd hij aangehouden. Daarbij pleegde hij verzet. Ook uitte hij dreigementen waarmee hij zelfs na aankomst op het politiebureau nog doorging. Hij werd ingesloten.

Dronken zwerver betrapt op rijden onder invloed

TILBURG: Een 45-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is vannacht door medewerkers van de Kon. Marechaussee op rijksweg A-58 betrapt op het rijden onder invloed. De militairen hadden gezien dat de man zonder verlichting in een auto met een snelheid van circa 40 km / uur reed. Hij blies 430 ugl. Hij heeft een rijverbod van vier uren gekregen. De verdachte wenste geen verklaring over zijn drankgebruik en rijgedrag af te leggen omdat hij slaap had.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 26-08-2009 12:11 | © Regio Midden en West Brabant |