Gemeente Harderwijk


Begeleiding voor startende ondernemers

26/08/2009

In de komende twee jaar kunnen twintig aspirant- en startende ondernemers in Harderwijk meedoen aan het project IkStartSmart(c) Gelderland. Voor de start van hun bedrijf krijgen zij begeleiding van een zelf te kiezen coach, kunnen ze gebruik maken van een uitgebreid aanbod van trainingen, advies inwinnen bij diverse specialisten en worden er netwerkbijeenkomsten georganiseerd.

De gemeenteraad trekt er 40.000 euro voor uit. Maandag 24 augustus ondertekenden wethouder Daamen (economische zaken) en directeur Rob Gregorewitch van de Kamer van Koophandel Oost Nederland het samenwerkingscontract.

IkStartSmart(c) heeft tot doel meer en beter voorbereide starters te lanceren. Het project moet ook de tijd verkorten tussen het eerste idee en de feitelijke start van het bedrijf. Dankzij de ondersteuning blijken eenmaal gestarte ondernemingen rendabeler te draaien. Uniek aan het project is de persoonlijke benadering.

IkStartSmart(c) Gelderland bouwt voort op de ervaringen die zijn opgedaan bij soortgelijke projecten in Arnhem/Nijmegen en Salland (Deventer, Raalte en Olst-Wijhe). Gezien dit succesvolle verloop heeft de provincie Gelderland het initiatief genomen voor een provinciebreed project waarin plaats is voor ruim 1.400 potentiële ondernemers. De provincie heeft ruim 2,2 miljoen euro beschikbaar gesteld, de deelnemende gemeenten zorgen voor de rest van de financiering, voor Harderwijk is het aandeel 40.000 euro. De drie Kamers van Koophandel in Gelderland voeren het project tezamen uit, zij hebben hiervoor een stichting opgericht.

(Aspirant-)ondernemers kunnen zich melden bij de Kamer van Koophandel Oost Nederland, tel. 055 - 579 61 11 of via www.ikstartsmart.nl.


____________________